Brøndby-træner: Vi mangler tre point
Foto: Cicilie S. Andersen / Polfoto
Superliga

Brøndby-træner: Vi mangler tre point

Brøndby-træner Thomas Frank evaluerer den første periode af sæsonen, der har budt på nedture men som alligevel er endt med optur.

Brøndby har efter en sløj sæsonstart i ligaen fåret rette ind og hentet 10 point i de seneste fire kampe, og selv om det ikke blev til et europæisk gruppespillet efter afklapsningen mod græske PAOK, ser træner Thomas Frank alligevel tilbage på de seneste ugers udvikling med en vis tilfredshed. 
- Vi mangler vel bare tre point i ligaen i forhold til, hvor vi gerne ville have været. 
 
- Men i forhold til de sidste to sæsoner har vi denne gang været presset mere af europæiske kampe og står alligevel med samme pointantal som sidste år og med en lidt bedre målscore. Så noget har flyttet sig - nogle  vil sige minimalt, andre vil sige mere - men det må folk udefra vurdere. 
 
- Vi er tilfredse men ikke over lykkelige, og der er meget, vi gerne vil gøre bedre. I spillet har vi fået hævet bunden, og nu handler det om også at få hævet toppen, hvilket jeg er overbevist om kommer, når vi får mere friskhed i truppen efter landskampspausen. 
 
Brøndby har en målsætning om som minimum om igen at nå den bronzemedalje, der blev til i den seneste sæson, og på trods af den noget skæve start på sæsonen, hvor det blev til tre nederlag i de tre første ligakampe, er Thomas Frank stålsat i troen
- Vi har i de to seneste år nået vores resultatmæssige målsætninger, og jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skal lykkes igen i denne sæson, siger han.
 
Brøndby-træneren peger på de mange europæiske og Superliga-kampe som en af årsagerne til, at starten gav nogle resultat-mæssige og spillemæssige knubs, der er alligevel bliver budt velkomment
 
- Jeg synes vi har håndteret det tilfredsstillende. Vi har spillet otte europæiske og syv Superliga-kampe og alene på 46 dage er det blevet til 13 kampe. Vi er det eneste hold, der hver gang har skullet præstere i Superligaen tre dage efter europæiske kampe - andre har haft flere dage. 
 
- Det er ikke for at pibe, for det vil vi rigtigt gerne mere af, men det er blot for at konstatere, at der kan have haft en lille betydning, når man skal vænne sig til det. Ud fra det at vurdere, mener jeg også, vores europæiske indsat har været godkendt. 
 
- Havde man fortalt os inden sæsonen at vi ville nå playoff, havde vi nok takket ja. Men når man så står der, vil man selvfølgelig gerne mere. Også når vi taber 5-0 - vi ærgerlige over ikke at kunne komme tættere på.
 
Nu skal kamppausen på grund af landskampe bruges til at forbedre nogle af mangler, der har været i sæsonindledningen. 
 
- Landsholdspausen passer os fantastisk og at vi kunne runde af med en sejr og en stime i Superligaen er vi rigtigt godt tilfredse med. Nu har vi en god periode til at få hvilet og trænet med nogle af spillerne og hos andre handler det om at få bygget på. Men vi tror på, at vi samlet set kommer stærkere ud efter pausen.
 
Brøndby møder i ottende spillerunde de danske mestre fra FC Midtjylland på Brøndby Stadion 13. september.