Også Sepp Blatter kan stå til livstidsudelukkelse
Foto: Laurent Gillieron/Polfoto
Generelle

Også Sepp Blatter kan stå til livstidsudelukkelse

Den afgående FIFA-præsident kan også stå til livstidsudelukkelse, hvis FIFA's etiske komité får deres vilje.

Tirsdag bekræftede advokaten for UEFA-præsidenten Michel Platini, at FIFA's etiske komité forsøger at få franskmanden udelukket på livstid. Sagen drejer sig om en overførsel fra Sepp Blatter til Michel Platini på et tocifret millionbeløb tilbage i 2011. Penge, som angiveligt er sendt til Michel Platini på grund af noget arbejde, Platini skal have lavet for Blatter i perioden 1998 til 2002.

Men der er ingen kontrakt eller andet, der kan bevise, at Platini har lavet arbejde for Blatter, hvorfor de to mistænkes for bestikkelse. Begge er i gang med at afsone en karantæne på 90 dage, og imens er FIFA's etiske komité begyndt at rejse sager mod de to.

For Michel Platini er det problematisk, fordi han ønsker at stille op til FIFA's præsidentvalg i februar. Døren er fortsat åben for franskmanden, men han skal ligesom have renset sit navn, før det kan blive aktuelt.

Sepp Blatter går nemlig af som FIFA-præsident i februar, men schweizeren ventes at få samme behandling af FIFA's etiske komité. Flere engelske medier skriver, at man også vil forsøge at udelukke 79-årige Sepp Blatter på livstid.

De to har begge høringer i FIFA's etiske komité senere denne måned, hvor de altså får mulighed for at forklare sig, og selv om sagen fortsat er på et tidligt stadie, vil man altså slå hårdt ned over for Blatter og Platini.

Sepp Blatter har været præsident for FIFA siden 1998, hvor han slog svenske Lennart Johansson. Så sent som i maj blev han genvalgt, men en uge senere udskrev han et nyt valg på grund af alle skandalerne i FIFA.