Ståle: Helt sikker på nordmand som landstræner
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Landshold

Ståle: Helt sikker på nordmand som landstræner

Ståle Solbakken er overbevist om, at det bliver Åge Hareide, der bliver ny dansk landstræner.

Morten Olsen sagde stop, da Danmark missede EM-slutrunden i Frankrig næste sommer efter playoff-nederlag til Sverige. I stedet skal DBU nu på jagt efter ny landstræner, og det bliver efter alt at dømme norske Åge Hareide. Nordmanden er træner for Champions League-mandskabet Malmö FF, og er den helt store favorit i øjeblikket. 

I FC København føler norske Ståle Solbakken sig da også sikker på, at Hareide får jobbet. Det afslører han i et interview søndag: 

- Jeg er hundrede procent sikker på, at Åge Hareide bliver dansk landstræner. Fordi Danmark ikke er større end Norge, og jeg har været her tilpas længe og kender mange, siger Ståle Solbakken til VG.
 
FCK-manageren afviser dog, at han ved, om Hareide har sagt ja: 
 
- Nej, det kan jeg ikke sige. Men jeg er hundrede procent sikker. Jeg ved ikke, hvad forskellen er på det. Det havde været lettere for en hollænder at overtage landsholdet, fordi Holland traditionelt har spillet lidt som Danmark. Der er meget få, der er gået ud og har sagt, at dette er en god ansættelse, udtaler nordmanden. 
 
Ståle Solbakken venter, at DBU og Hareide fra start kommer under et massivt pres. Et udtalelse som Ståle begrunder med, at Morten Olsen var et ikon for landsholdet.