Gaarde: Vi er en sælgende klub
Foto: AaB
Superliga

Gaarde: Vi er en sælgende klub

AaB's sportsdirektør Allan Gaarde får uden tvivl nok at se til i januars transfervindue, og han glæder sig over, at AaB modsat tidligere har overhånden.

AaB-spilleren Kenneth Emil Petersen udtaler i kølvandet på den flotte 2-0-sejr over Brøndby søndag, at han frygter, en række profiler vil blive solgt i det kommende transfervindue. Og han er formentlig ikke den eneste med nordjyske sympatier, der tænker sådan.

Manden, der sidder med ansvaret for de 31 dage i januar, er sportsdirektør Allan Gaarde, og han vil ikke udstede nogen garantier i forhold til Nicolaj Thomsen, Lukas Spalvis og andre, men han understreger, at nordjyderne modsat tidligere står med gode kort på hånden forud for et transfervindue.

- Nu har vi heldigvis overhånden i den sag, da de har kontrakt, men vi ved jo godt, at vi er en sælgende kluben, ligesom de fleste er i Danmark. Det er logisk, at vi gerne vil beholde dem så længe som muligt. Vi troede, at Thomsen røg i sommer, og det var meget tæt på, men heldigvis er han er endnu. Vi lever også af at fortælle de gode historier om spillerne, siger AaB's sportsdirektør Allan Gaarde og fortsætter:

- Vi skal kigge på, hvilke konsekvenser det får at sælge en spiller. Hvad har den ekstra økonomi, vi vil få ind, af betydning i forhold til det sportslige? Det er en ligning, som er næsten umulig at få til at gå op, og der er ikke noget klart svar. Men situationen har ændret sig meget i forhold til for to år siden, hvor vi havde røven i vandskorpen. Nu kan vi selv bestemme, men der er også noget, der hedder respekt over for spillerne. Det er vigtigt, vi får lukket døren på en ordentlig måde, og vi ser jo også tit, at mange af dem kommer tilbage igen og spiller her.

- Men det er ikke sådan, spillerne bare gerne vil væk. AaB er en fed klub at spille i, og vi har en masse at spille for, slutter Allan Gaarde.

Nicolaj Thomsen var i sommer tæt på at blive solgt til franske Nantes, og offensivprofilen må sammen med Lukas Spalvis betegnes som de mest oplagte salgsobjekter i AaB.