Russiske klubber må ikke købe tyrkiske liga-spillere i januar
Generelle

Russiske klubber må ikke købe tyrkiske liga-spillere i januar

Som følge af det Sukhoj Su-24-fly, der blev skudt ned i tirsdags i sidste uge, har man i Rusland besluttet, at ingen spillere fra den tyrkiske liga må blive hentet til russisk fodbold i næste transfervindue.

Der var stort drama i tirsdags i sidste uge, da et russisk fly blev skudt ned af Tyrkiet. Flere medier spekulerede i, hvorvidt flyet overhovedet havde fløjet i tyrkisk luftrum. Tyrkerne skrev selv i et brev til FN, at det russiske fly havde fløjet 17 sekunder i tyrkisk luftrum. 

Ruslands præsident Vladimir Putin var efterølgende rimelig småirriteret og udtalte, at tyrkerne havde stukket Rusland i ryggen. Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan sagde, at hele verden var med Tyrkiet, og at tyrkerne ikke ville undskylde, men at russerne i stedet burde gøre det.

Og alt det har i sidste ende også fået konsekvenser i fodboldens verden. For i januar måned må russiske klubber ikke købe spillere hos tyrkiske klubber, og det samme gælder spillersalg. Det siger Ruslands sportsminister Vitaly Mutko til R-Sport. 

- Hvis russiske klubber vil hente spillere fra Tyrkiet i januar-vinduet, vil det ikke være en mulighed.

De nye regler for næste transfervindue gør imidlertid ikke, at nuværende tyrkiske spillere skal bortvises fra deres klub. De får lov at blive i den russiske liga. Vitaly Mutko opfordrer også de russiske klubber til at droppe deres træningslejr i Tyrkiet i vinterpausen, hvilket Lokomotiv Moskva, Spartak Moskva, FC Krasnodar og Kuban Krasnodar har lyttet til.