FCK: Svært at spille FCM-kamp før jul
Superliga

FCK: Svært at spille FCM-kamp før jul

Det ser ikke ud til, at kampen mellem FC Midtjylland og FC København bliver spillet i efterårssæsonen.

Guldkampen i Herning blev søndag aften aflyst, da en storm gjorde, at FC Midtjylland ikke kunne garantere for sikkerheden. Nu skal de to klubber finde en ny dato for kampen, og det lyder ikke just til, at kampen bliver spillet i 2015.

Over for Jyllands-Posten fortæller pressechef i FC København Jes Mortensen, at det ligger til at blive en forårskamp.

- Jeg tror, det bliver svært at finde en dato inden jul. Jeg tror, vi skal forvente, at den bliver spillet i foråret, siger han til Jyllands-Posten.

DBU har ellers i sin kalender en reservedato for en Superliga-runde, der hedder den 13. december. Altså en dato, hvor klubberne skal være forberedt på at spille kamp, hvis der er en udsat kamp fra efteråret. Men hos DBU vil man lade klubberne om at finde en ny dato.

- Det er ikke udelukket endnu, at de skal spille på den dato, men vi har bedt klubberne om at komme med et forslag til en ny dato. Der skal helst ikke gå for mange runder, hvor klubberne ikke er på omgangshøjde i forhold til antallet af spillede kampe i Superligaen. Men om kampen bliver spillet i december eller i starten af forårssæsonen, er ikke så afgørende for os, siger Peter Ebbesen, turneringschef, til tipsbladet.dk og forklarer:

- Vi har reserveugen, fordi alle klubber skal være klar på at spille i situationer som denne. Men det er ikke så normalt, at vi har klubber, der allerede spiller én gang i den uge. FC Midtjylland møder jo også Club Brugge i Europa League. 

- Hvis de ikke kan blive enige, må vi finde en dato. Der har været god dialog indtil videre, men mange løsninger er også begrænset af, at de to klubber har forskellige interesser. FC København er fortsat med i DBU Pokalen, og FC Midtjylland går måske videre i Europa League, siger Peter Ebbesen.

Hvis de to klubber kunne blive enige om at mødes den 13. december, ville kampen blive afviklet i efteråret, og FC Midtjyllands uge op til kampen vil minde om sidste uge, hvor klubben først spille i ligaen i weekenden, siden spillede Europa League om torsdagen og så kampen mod FC København søndag aften, der altså blev aflyst.

Men det lader til, at de to klubber satser på en dato i foråret.