I øvrigt spiller jeg også...måljagt i Rotterdam
Illustration: Polfoto
Spil

I øvrigt spiller jeg også...måljagt i Rotterdam

Arvefjenderne Feyenoord og PSV møder i Æresdivisionen, og kampen indgår i Gamblerens syv satsninger til søndagen

Søndag 12.00
Valencia - Rayo Vallecano (asian handicap -1) 1, 49 units
Odds 2,05 bet365

Det er ufatteligt, at Valencia stadig ikke har vundet i ligaen under Gary Neville, og sker det heller ikke søndag, må han virkelig begynde at få panderynker. De har vist niveauet ved at tage point fra både Real Madrid og Barca på hjemmebane, og de er faktisk uden nederlag på Mestalla i 21 kampe. Det vil grænse til det groteske, hvis Rayo bryder den stime.

Valencia har vundet 12 af deres seneste 13 hjemmekampe mod hold, der ligger blandt de nederste seks, og Rayo er i elendig form, ligesom de har det utroligt skidt mod rækkens bedre mandskaber. I sidste sæson tabte de alle udekampe mod de hold, der sluttede i top ni, ligesom de i denne sæson allerede har tabt seks udekampe mod hold, der lå i den bedste halvdel. Læg dertil at de er uden deres topscorer, Javi Guerra. Det er altså tid for Valencia at slå til. 

Søndag 14.00
Lorient – Monaco X2, 87 units
 
Gad vide om disse to klubber kan lave en kopi af sidste sæson? Lorient vandt sæsonens første møde i Monaco, mens sidstnævnte svarede igen, da de så senere på sæsonen gæstede Lorient. 
Igen i denne sæson vandt Lorient sæsonens første møde, men Monaco har også svære problemer med at sætte sig igennem på eget græs. Til gengæld er de ligaens næstbedste udehold med kun to nederlag, mod Marseille og Bordeaux i deres seneste 22 udekampe i Ligue 1. Lorient har i deres seneste fem hjemmekampe kun besejret ligaens ubetingede bundprop, Troyes, hvorfor jeg regner med, at de ikke får lov at lave ”the double” på Monaco i denne sæson.
 
Søndag 14.30
Feyenoord – PSV begge scorer, 64 units 
 
De seneste tre møder mellem disse to sluttede 3-1, 2-1 og 4-3. Seks af de seneste syv sluttede med scoringer af begge hold, og fem af de seneste seks møder i Rotterdam bød ligeledes på scoringer af begge parter. 
PSV har scoret i deres seneste 22 udekampe i Æresdivisionen i træk, og i ni af de seneste 11 ville ovennævnte have givet gevinst. Der er scores sammenlagt 36 mål i deres ni udekampe i ligaen i denne sæson. Et gennemsnit på fire kasser pr. kamp! Lad det bare blive sådan igen.
 
Søndag 14.30
Groningen - Utrecht (draw-no-bet) 1, 56 units
Odds 1,80 bet365

Det er to af ligaens stærkeste hjemmehold, som tørner sammen her, for de ligger nummer fire og fem på denne tabel, kun overgået af "the usual suspects", Ajax, PSV og Feyenoord. Hverken Groningen eller Utrecht har tabt på hjemmebane, og sidstnævnte har i stedet tabt fem kampe på udebane af otte mulige.

Det er sjældent, at det sker mod rækkens bedre mandskaber, når de endelig sætter sig igennem på udebane, og Groningen vil nyde at spille en kamp med udhvilede ben efter et hårdt efterår med belastninger på tre fronter. 

Søndag 16.00
Real Madrid – Gijon, Real vinder til nul, 71 units
 
Zinedine Zidane fik en nydelig begyndelse på livet som træner for Real Madrid, for det er ikke helt så nemt at banke Deportivo med 5-0, som det kunne lyde for kongeklubben. Depor fik trods alt 2-2 på Camp Nou tidligere på sæsonen.
 
Kan man vinde til nul over Deportivo, skulle der være chancer for at gøre det samme mod Gijon. Den første kamp sluttede sensationelt med 0-0, men Gijon får ikke lov at tage point fra Real Madrid to gange på én sæson. Real har vundet 10 af deres seneste 10 hjemmekampe mod oprykkere. Gijon har tabt til Valencia, Bilbao, Atletico Madrid, Sevilla og Villarreal uden selv at få scoret.

Søndag 19.15
Nacional - Braga (1-0) 1, 53 units
Odds 1,91 bet365

Braga ligger nummer fire i ligaen, mens Nacional er nede som nummer 13, men det virker alligevel som en ganske stor favoritværdighed, der er blevet gæsterne til del i denne omgang. Så ringe er Nacional altså ikke foran eget publikum. Ved du, hvor mange nederlag de har de deres seneste 17 ligakampe her? To. Til Porto og Benfica. Samtidig har Braga altså kun tre udesejre i 12 ligakampe, og har desuden ikke vundet her i tre sæsoner og kun én gang i de seneste syv.

Søndag 20.45
Milan - Fiorentina begge hold scorer, 54 units
Odds 1,87 Unibet

Begge hold har været på tavlen i fem af Fiorentinas seneste syv ligakampe, og begge undtagelser var på hjemmebane. De har scoret i samtlige udekampe siden 29. april eller i 12 udekampe. I denne serie ligger besøg hos Juventus (to gange), Inter og Napoli. Milan ligger selv nummer otte, og har mødt alle hold, der ligger i top ni én gang i denne sæson. De har endnu ikke holdt nullet mod et hold fra den bedste halvdel af tabellen.

Til gengæld mangler Fiorentina åbenbart Gonzalo Rodriguez, og det er kun sket ni gange tidligere siden starten af sidste sæson men med imponerende følger. De har indkasseret 89 procent flere mål i kampe, hvor han IKKE var med, sammenlignet med de 48, han har spillet. Syv af disse ni kampe bød på mindst tre mål. Det lugter med andre ord af en målrig kamp, og da jeg tvivler på, at én af parterne vinder eksempelvis 3-0, satses på ovennævnte fremfor over 2,5 mål.