Randers-sportschef er hverken helt åben eller lukket for OL
Superliga

Randers-sportschef er hverken helt åben eller lukket for OL

Randers' sportschef Ole Nielsen er hverken åben eller lukket over for ideen om at sende spillere til OL til sommer. Det bliver problematisk, hvis der er mange spillere fra klubben, der sendes afsted, siger han.

OL er normalt noget af det største, man som atlet kan deltage i. I fodbold er det imidlertid sådan, at det er VM i fodbold, der er noget af det største. OL er for spillere under 23, og det gør, at man tager noget af værdien af turneringen. I Sydamerika er det stort, mens det i Europa ikke anses som noget voldsomt stort.

Og hos Randers' sportschef Ole Nielsen er holdningen den følgende:

- Som udgangspunkt har vi det sådan, at vi vil kigge positivt på det, uden det selvfølgelig er noget, der skal svække vores egne muligheder i Superligaen. Vi er godt klar over, at det kan være en »once in a lifetime«-oplevelse for spillerne, og det skal man også have med i overvejelserne. Men det er klart, at det selvfølgelig ikke er sådan, at vi giver slip på 4-5 spillere. Der må kunne findes en model, og hvis man internt i klubberne kan blive enige om, at alle sender én afsted, så tror jeg, vi vil se postivt på det. Vi har ikke drøftet det endeligt i Randers FC, så det er lidt for egen regning, siger Ole Nielsen til Randers Amtsavis. 

Han udtrykker forståelse for FC København og FC Midtjylland, der har mange spillere på holdkortet, som potentielt kan blive udtaget til OL.

- Det kan jeg sagtens forstå. Rundt omkring har man naturligvis en prioritet om sine egne klubber, så derfor forstår jeg godt, at man ikke er klar til at levere frit af spillerne. Men jeg tror da på, at hvis vi sætter os rundt om bordet, så må der kunne findes en tålelig løsning for alle.

Hos Randers' lokalrivaler Hobro er man mere åbensindet over for OL-ideen. Men også i den lille klub udtrykker man forståelse for FCK og FCM.

- Vi vil ikke stille os på bagbenene, hvis vores spillere bliver udtaget til OL. Det er nemt for mig at sige, at vi gerne vil afgive spillere, for vi har ikke så mange. Men jeg forstår godt nogle af de andre klubber. FCK, FCM og AaB har mange spillere, der kan være aktuelle til OL. Vi ønsker ikke at stille os på den ene eller anden side. Vi vil gerne finde en løsning i al almindelighed, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

OL-turneringen for fodbold spilles fra 3.-20. august.