Gladbach vilde efter at købe dansk stortalent
Foto: Matthias Schrader/Polfoto
Bundesliga

Gladbach vilde efter at købe dansk stortalent

Den danske forsvarsspiller Andreas Christensen har gjort det så godt i Borussia Mönchengladbach, at klubben håber på at indlede forhandlinger med Chelsea til sommer, bekræfter sportsdirektør Max Eberl over for Tipsbladet.

Han er kun 19 år, den danske forsvarsspiller Andreas Christensen, men alligevel spiller han som en rutineret forsvarsspiller, der har været i gamet i flere år.

Den danske forsvarer, der ventes at komme med i Åge Hareides første landsholdstrup senere i marts, har gjort det så godt under sit lejeophold hos Borussia Mönchengladbach, at den tyske klub til sommer sætter alle sejl ind på at købe danskeren, der er udlejet fra Chelsea frem til sommeren 2017.

Gladbach og sportsdirektør Max Eberl har fuldt Andreas Christensen længe, og spillet på banen for klubben har blot bekræftet tyskerne i, at de så rigtigt, da de hentede danskeren på en lejeaftale.

- Vi er meget glade for Andreas og vil lave en permanent aftale med ham og Chelsea. Men det er ikke noget, der skal ske lige nu. Chelsea fik for nylig Kurt Zouma langtidsskadet, John Terry holder i klubben til sommer, så det her er ikke det rette tidspunkt til en forhandling, siger Max Eberl til Tipsbladet og forklarer:

- Hvis jeg var Chelsea, ville jeg heller ikke begynde en forhandling nu, før jeg ved mere om, hvordan situationen på midtstopper-positionen er. Vi har som sagt et rigtig godt forhold til Chelsea, og min plan er at tage en snak med Chelsea og deres tekniske direktør Michael Emenalo til sommer og se, om vi kan blive enige. For der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne vil have Andreas, siger han.

Samtidig fortæller Max Eberl, at Chelsea ikke kan hente Andreas Christensen tilbage til klubben allerede til sommer, som der ellers er rapporteret flere steder. Dermed er danskeren at finde i det tyske frem til sommeren 2017 og måske længere, hvis Gladbach lykkes med at købe danskeren fri.

Andreas Christensen har to A-landskampe på sit cv - han spillede som ungdomsspiller for Brøndby IF.

Tidligere har Gladbach haft succes med at leje spillere i Chelsea og købe dem fri. Det gjorde klubben i sidste sæson med belgiske Thorgan Hazard.

Få hele historien om Andreas Christensen, læs et stort interview med AGF's bestyrelsesformand, Lars Fournais og følg Jeppe Højbjergs debut i Esbjerg i en læseværdig reportage. Tipsbladet er på gaden denne fredag, og du kan købe det sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også købe Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og læse det online - det gør du her.