Optakt: Dortmund – Bayern München
Bundesliga

Optakt: Dortmund – Bayern München

Hjemmeholdet kan med en sejr reducere forspringet til Bayern til blot to point.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Dommer: Stieler
Kampstart: Lørdag 18:30
TV: Eurosport DK

Holdnyt: 
Dortmund:
Tuchel har ved flere lejlighed roteret godt og grundigt i sin trup fra kamp til kamp, men onsdag var alligevel bemærkelsesværdig, idet han skiftede ud på ikke mindre end otte pladser i forhold til kampen forinden.
 
Eksperimentet lykkedes, da Dortmund hentede en overbevisende 2-0 sejr i Darmstadt i en kamp, hvor især Castro strålede. Midtbanespilleren var også en af de bedre Dortmund-spillere i den omvendte kamp, og selvom han har siddet en del ude på det sidste, kan han måske snige sig ind i sartopstillingen på bekostning af Kagawa.
 
I 5-1 nederlaget mod München blev Dortmund primært kørt over af Bayerns høje pres, og de har derfor brug for folk som Castro inde centralt, der kan vinde tid på bolden og fordele den ud på fløjene til henholdsvis Mkhitaryan og Reus.
 
Sidstnævnte var i øvrigt slet ikke i truppen mod Darmstadt, da han ligesom Bürki døjede med sygdom. Zorc beroligede dog Dortmunds fans om, at han stærkt gik ud fra, at begge vil være med i kampen mod Bayern. Dermed kan Tuchel med undtagelse af den skadede Sokratis stille i stærkeste formation i søndagens topkamp.
 
Udover de tre point er der også personlig hæder på spil for Aubameyang. Han duellerer mod Lewandowski om topscorerprisen, og skulle han komme på måltavlen lørdag, vil det være 12 hjemmekamp i træk, at han formår dette. Dermed vil han tangere Jupp Heynckes og Gerd Müllers rekord.
 
Bayern München:
Efter lutter sejre på hjemmebane blev det onsdag til et overraskende nederlag mod Mainz. I den kamp fungerede den ellers velsmurte offensiv så langt fra. Måske fordi Müller begyndte på bænken.
 
Han er med sikkerhed igen med fra start lørdag, når Bayern skal forsøge at komme fra Dortmund med point for ikke for alvor at invitere konkurrenterne ind i mesterskabskampen. Et resultat der skal sikres uden Boateng, Martinez og Badstuber, der fortsat er ude med skader.
 
Mens defensiven formentlig giver sig selv, skal Pep finde ud af, hvem han vil benytte som det defensive anker. Vidal spillede i kampen mod Mainz og tilbyder mere hurtighed til at modsvare Dortmunds omstillinger, mens Alonso er bedre på bolden og som spilopbygger.
 
Også offensivt er der kamp om pladserne. Robben tager givetvis den ene kant, mens Ribery presser på for en startplads. Costa, der var efterårets bedste spiller, har ikke ramt samme niveau i foråret og kan ryge ud på bænken.
 
Karantæner: 
Dortmund: Ingen
Bayern München: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki - Piszczek, S. Bender, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - H. Mkhitaryan, Reus - Aubameyang
Bayern München: Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Thiago, Douglas Costa - Lewandowski
 
Vidste du, at...:
Dortmund i 45 af de foregående 52 Bundesligasæsoner ville ligge nummer et på nuværende tidspunkt med deres pointantal? Faktisk er 57 point efter 24 runder det bedste en toer nogensinde har præsteret i ligaen.
 
Dom:  
Bundesligaens to bedste hold i det der kan blive en direkte duel om titlen. Begge hold vil gerne have bolden og angribe, men de ved også, at de for alt i verden ikke skal dumme sig i kampens indledning. En afholdende start kan sagtens forplante sig i resten af kampen. 1-1.