Kasper Schmeichel en ud af kun syv Premier League-spillere, der har spillet hvert minut denne sæson
Foto: Frank Augstein/Polfoto
Premier League

Kasper Schmeichel en ud af kun syv Premier League-spillere, der har spillet hvert minut denne sæson

På næsten magisk vis, er Leicester gået fra at være nedrykningskandidat i Premier League til at være titelfavorit. Kasper Schmeichel og hans holdkammerater er med de flotte præstationer derfor indehaver af mange imponerende statistikker, som Sky Sports har taget et nærmere kig på.

Claudio Ranieri har i indeværende Premier League-sæson kreeret mirakler med Leicester, som i øjeblikket fører den bedste engelske fodboldrække med fem points ned til nummer to, Tottenham. 

I en artikel af Sky Sports fremhæver det britiske medie, i samarbejde med Opta, nogle af de mest iøjnefaldende statistikker fra Leicesters flotte sæson, og vi synes, at et par af dem var værd, at videregive. 

For på dette tidspunkt sidste år, lå Leicester til nedrykning i Premier League. De var faktisk favoritter, men en vanvittig sæsonafslutning gjorde, at Leicester overlevede. Netop nu har Leicester hele 41 points mere end, hvad de havde sidste sæson på dette tidspunkt. Samtidigt er de det hold i de fem store europæiske ligaer, der har sjetteflest point. 

To af grundende til den store succes er Jamie Vardy og Riyad Mahrez. Sidstnævnte har eksempelvis scoret 16 mål (12 af dem på udebane) og lavet 11 assist og er den spiller, der har vundet flest points for sit hold med hele 20 styks. Og selvom Vardy også har været god og scoret 19 mål og lave seks assists, så er han faktisk også den mest uheldige Premier League-spiller, da han har ramt træværket hele seks gange i løbet af sæsonen. 

Mahrez har dog haft behov for lidt hjælp til at score en sjat af sine mål. Det har han fået ved, at der har været begået hele 10 straffespark mod Leicester i denne sæson, hvilket er dobbelt så mange, som hos andre hold i ligaen. 

Imponerende nok har Leicester formået alt dette, selvom de er det andetdårligste hold i rækken til at holde boldbesiddelse, og er det hold med dårligst afleveringsprocent. Heldigvis for Leicester skal man kun vinde med ét mål for at sikre tre points i en fodboldkamp. Det har Leicester gjort 13 gange i sæsonen, hvilket også er flest af alle. 

Til at hjælpe med det har Kasper Schmeichel holdt buret rent 12 gange, hvilket er næstflest efter Manchester City og Manchester United, der står noteret for 13. Han er ligeledes, sammen med holdkammerat Wes Morgan, blandt kun syv spillere til at have spillet hvert eneste minut af Premier League-sæsonen. 

At Leicester for alvor kan blive engelsk mester, rykker tættere og tættere på. For flere og flere begynder det først nu at gå op for dem, at de faktisk er seriøse kandidater, og med kun syv runder igen, er det nok også på tiden. 

Du kan læse mange flere af de flotte Leicester-statistikker her