Simon Kjær om voldsom konkurrence: Det er sundt
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Landshold

Simon Kjær om voldsom konkurrence: Det er sundt

Den danske forsvarsspiller Simon Kjær forventer hård konkurrence om at få spilletid på landsholdet i det centrale forsvar.

Daniel Agger, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Erik Sviatchenko, Jores Okore og Simon Kjær. Seks centerbacks til to positioner i det centrale forsvar.

Det er, hvad landstræner Åge Hareide har valgt at udtage til de to kommende testkampe for det danske landshold mod henholdsvis Island og Skotland. Og mens Daniel Agger og Simon Kjær de senere år har siddet solidt på de to positioner i det centrale forsvar, er der nu kommet ny landstræner, og han kan komme med nye øjne, nye ideer og måske med et nyt makkerpar i forsvaret.

Det er derfor vigtigt at være skarp - det ved forsvarsspiller Simon Kjær fra tyrkiske Fenerbahce. Selv om han har haft en god sæson i det tyrkiske, er der ingen garantier på landsholdet.

- Det er fornuftigt og sundt. Det bør altid være sådan, at man føler sig pustet i nakken, eller at man puster en i nakken. Så det er godt for os alle sammen. Det er sundt med et nyt system og en ny træner, siger Simon Kjær til tipsbladet.dk.

Kjær, der har spillet 56 landskampe for Danmark og fik sin debut mod Sverige i 2009, ved alt om, hvad det vil sige at være en ung spiller og presse på for spilletid.

- Det er også vigtigt at få folk til at få blod på tanden og tro på mere. Det er sundt, siger Simon Kjær, der glæder sig over konkurrencen:

- Agger og jeg har spillet mange kampe på den position, men det er meget normalt, at en ny landstræner skal se noget andet. Selvfølgelig skal han det. Det ser jeg ikke noget problem i. Jeg gør mit, og jeg kommer med det, jeg står for, og så er der én mand, der vælger, hvem der spiller, og det er landstræneren.

Simon Kjær og det danske landshold spiller torsdag aften i Herning mod Island, inden holdet rejser til Skotland, hvor en kamp mod de skotske værter venter tirsdag.