Cruyff-vending og hælmål: Engelske Premier League-topscorere i hopla i vanvittigt comeback mod Tyskland

Underholdning var i højsædet, da England lørdag gæstede Tyskland i en venskabskamp, der indeholdte alt fra en lækker Cruyff-vending til hæl- og langskudsmål.

Venskabskampe er ofte lig med halvkedelige og målløse fodboldkampe, men det var på ingen måde tilfældet i Berlin lørdag aften, hvor England på imponerende vis vendte et 0-2-nederlag til en 3-2-sejr på under en halvleg i en underholdende kamp mod Tyskland.

Da der efter de første 45 minutter blev fløjtet til pause, burde det have været med stillingen 2-0 til værterne, men grundet et forkert annulleret Mario Gomez-mål, var det kun Toni Kroos, der kunne notere sig for en scoring. Tilgengæld var den også rigtig flot og langt ude fra. Real Madrid-spilleren sparkede fladt og bolden passerede i høj fart Jack Butland, som var skadet og kort efter måtte lade sig udskifte.

Mario Gomez fik dog i anden halvleg revance, da han på et rigtig flot Sami Khedira-indlæg headede Tyskland yderligere i front. England svarede hurtigt tilbage derefter, da Harry Kane i det 61. minut på ægte Johan Cruyff-manér kørte bolden bag om støttebenet og snød to forsvarer, som kunne se den efterfølgende afslutning ramme stolpen og ryge ind i det tyske målnet.

Udligningen kom et lille kvarter senere, da Nathaniel Clyne efter et flot løb op langs højrekanten placerede et fladt og hårdt indlæg lige i fødderne på den indskiftede Jamie Vardy, som med hælen bragede bolden ind bag Manuel Neuer kun to minutter efter at have gjort sin entre på banen.

I kampens første tillægsminut blev comebacket komplet. Eric Dier pandede et hjørnespark i netmaskerne til 3-2, og lukkede dermed til allersidst kampen, som i lang tid så ud til at ende med tysk vinder, men sådan skulle det altså ikke gå.

Diers mål blev kampens sidste, og med et ægte Johan Cruyff-minde og yderligere tre rigtig flotte mål samt god underholdning, var der valuta for alle pengene på det Olympiske Stadion.