Optakt: FC København - SønderjyskE
Superliga

Optakt: FC København - SønderjyskE

Weekendens store topkamp i Superligaen finder lidt overraskende sted i København, hvor SønderjyskE besøger nationalarenaen. Kan guldkampen blive spændende?

Kampfakta:
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Michael Johansen
Kampstart: Søndag klokken 16.00
På tv: Canal 9 
Twitter: #fcksje #sldk 
 
Holdnyt:
FC København: 
FCK-truppen gik på påskeferie med en øv-følelse oven på nederlaget til FC Nordsjælland, men det ændrer ikke på, at FC København ligger godt til i forhold til at hente det danske mesterskab. Mod SønderjyskE vil man igen være storfavorit, og en sejr vil sende guldet til København med stor sandsynlighed. 
 
Mathias 'Zanka' Jørgensen er tilbage fra karantæne, mens Erik Johansson og Ludwig Augustinsson har været ramt af sygdom, men må forventes at være kampklare ligesom Federico Santander. Til gengæld er William Kvist i karantæne, hvilket kan give chancen til Yussef Toutouh eller Aboubakar Keita.
 
SønderjyskE:
Hvordan fejrer man en plads i top tre i Sønderjylland? Med kagebord og surrib med ringridderpølser? Måske skal sønderjyderne begynde at arrangere en sommerfest med udsigt til Europa, for det ser godt ud for Haderslev-klubben, der endda kan åbne mesterskabskampen på vid gab med en sejr i Parken. 
 
Her har SønderjyskE dog aldrig prøvet at vinde, så der venter en vanskelig opgave for Jakob Michelsens tropper, der endda må undvære profilen Tommy Bechmann og Søren Muusmann. 
 
Karantæne: 
FC København: William Kvist
SønderjyskE: Tommy Bechmann
 
Bud på startopstillinger:
FC København:

FC København (4-4-2): Olsen – Ankersen, Johansson, Zanka, Augustinsson – Kusk, Toutouh, Delaney, Verbic – Jørgensen, Santander 
 
SønderjyskE:

SønderjyskE (4-5-1): Skender – Pedersen, Kanstrup, Kuijckx, Pereira – Kroon, Guira, Drachmann, Madsen, Absalonsen – Dalgaard 
 
Profilen:
Johan Absalonsen vender tilbage til sin gamle hjemmebane i storform. Fynboen er en vigtig mand for sønderjydernes offensiv, og med Tommy Bechmanns skade in mente er Absalonsens rutine og erfaring fra andre topkampe tidligere i karrieren væsentlig. 
 
Vidste du, at...:
De tre FCK-spillere, der har scoret flest mål mod SønderjyskE gennem tiderne er Dame N'Doye, Harald Brattbakk og Cesar Santin. 
 
Dom:
SønderjyskE uden Tommy Bechmann er som at være til en stadionkoncert uden højtalere. Der mangler ligesom noget. Samtidig må FC København være sultne efter at revanchere seneste rundes nederlag til FC Nordsjælland. Der bør være klasseforskel, så vi byder på en FCK-sejr på 3-0. 
 
Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: