Dansk topklub i dialog med svensk stortalent
Foto: AIK
Superliga

Dansk topklub i dialog med svensk stortalent

Den 19-årige svensker Anton Jönsson Salétros er på ønskelisten i dansk klub.

Sommerens transfervindue er endnu et par måneder væk, men de danske Superliga-klubber er allerede godt i gang med at forberede sine aktiviteter på transfermarkedet. Et af de navne, der kan blive præsenteret i en dansk klub til sommer er 19-årige Anton Salétros. 

Han omtales af svensk presse som et af de største talenter i svensk fodbold, og med kontraktudløb i den svenske storklub AIK til sommer, er mulighederne åbne for den unge mand. Og dansk fodbold er en reel mulighed. Spillerens agent Martin Klette er således i dialog med en dansk Superliga-klub. 

- Jeg kan bekræfte, at der er interesse fra en dansk klub. Jeg vil ikke sige, hvilken klub, der er tale om, men det er korrekt, at vi har kontakt med en klub i Danmark. Vi har dialog med flere klubber, heriblandt også hans nuværende klub AIK, siger Martin Klette til tipsbladet.dk.
 
Anton Salétros blev i 2012 kåret som Årets Talent i AIK, og bare to år senere fik han debut i Allsvenskan i en alder af bare 17 år. Salétros har sidenhen spillet på de fleste svenske unglandshold, og i 2013 var han med på det svenske landshold, der vandt bronze ved U17-VM i Emiraterne.
 
Salétros - der fylder 20 år om få dage -  beskrives som en talentfuld spiller, der gør sig bedst som boks-til-boks-spiller på den centrale midtbane. Han er en dygtig pasningsspiller, der i stil minder om den svenske landsholdsspiller Albin Ekdal og har Andrea Pirlo og Xabi Alonso som nogle af sine forbilleder. Han har allerede cirka 50 førsteholdskampe under bæltet, men i denne sæson er det ikke blevet til så mange kampe i Allsvenskan, fordi hans klub AIK primært satser på mere rutinerede kræfter. 
 
AIK's sportschef Björn Wesström har udtalt, at klubben ønsker at forlænge kontrakten med spilleren, men senest har det været fremme i svensk presse, at parterne ikke kan blive enige. Agenten Martin Klette oplyser, at Anton Salétros også er interesseret i at skifte til en dansk klub.  
 
- Det er absolut en mulighed for Anton at fortsætte karrieren i Danmark. Det kommer an på, hvilke muligheder der dukker op. Han var tæt på at skifte til FC Köln for et par år siden, men på det tidspunkt ville han gerne gøre sin skolegang færdig. Det er overstået nu, så han er klar til at flytte udenlands. Det sportslige, økonomiske og sociale skal passe sammen, og når det handler om den danske klub, vi er i kontakt med, så er Anton interesseret, siger Martin Klette.
 
Det er endnu ikke lykkedes tipsbladet.dk at få bekræftet, hvilken klub i Danmark, der er tale om, men under alle omstændigheder kan dansk fodbold altså blive beriget med en spændende spiller fra Sverige.