Superligaen på spidsen: Erotik og ambitioner i Brøndbys vigtige uge
Foto: Mikkel Kahn Tariq
Generelle

Superligaen på spidsen: Erotik og ambitioner i Brøndbys vigtige uge

I forbindelse med hver Superliga-runde analyserer tipsbladet.dk landets bedste række. Denne uge sætter vi fokus på Brøndbys fremtid.

Da Brøndbys sportsdirektør Troels Bech var træner, udtalte han engang, at en 1-0-sejr på udebane er en nærerotisk oplevelse, man gerne vil have flere af. Nu var det ganske vist på hjemmebane, at Brøndby søndag aften besejrede OB med de cifre, men det kan også sagtens have påvirket de erogene zoner hos de fleste Brøndby-folk. For det var en vigtig sejr, og selvom man kan argumentere for, at man aldrig vinder på et dårligt tidspunkt, så var timingen for gevinsten også lige i skabet.

For Brøndby står foran nogle særdeles væsentlige uger, der kan definere klubbens fremtid. Derfor var sejren over OB vigtig, for med den holder Brøndby trit med konkurrenterne i toppen. Der er kun tre point op til en andenplads. Det er det tætteste, Brøndby har været på sølvmedaljer på dette tidspunkt af en sæson i fem år. Ja, sidst Auri Skarbalius var træner, lå klubben til nedrykning på dette tidspunkt. Så Brøndby har flyttet sig, men hvordan og hvornår tager man det næste skridt og bliver guldkandidat? Det har lange udsigter.

På onsdag er der generalforsamling i Brøndby IF, og udover Jan Bech Andersens fratrædelse som formand, er der interessante ting på dagsordenen. Meget tyder på, at en ny retning i Brøndby bliver udstukket, og det er en retning med færre midler og mindre armbevægelser end det, der prægede Brøndby for tre år siden, da det nuværende projekt blev skudt i gang af Aldo Petersen og kompagni.

Jeg havde fornøjelsen af at interviewe førnævnte Troels Bech i sidste uge – interviewet kan læses og høres hør – og han mere end antydede, at Brøndby går en ny virkelighed i møde. Det handler om færre transfermidler og dermed mindre dygtige spillere. Det handler sandsynligvis også om mindre ambitioner. Brøndby skruer med andre ord ned.

I august 2014 meddelte Brøndby offentliggheden, at den officielle målsætning er at blive mester inden 2018. Det vil sandsynligvis blive nedjusteret i forbindelse med generalforsamlingen på onsdag. Som Troels Bech sagde det i sidste uge: ”Indtil den vision er blevet videreudviklet – og det kunne godt være noget, der afventes i forhold til generalforsamlingen den 13. - så er det det, vi styrer efter. Så kan vi jo snakkes ved efter den 13.”

Det gør ikke sejren over OB søndag aften mindre vigtig og glæde for Brøndby. For når sølvmedaljerne er så tæt på, skal der rækkes ud efter dem. Selvom Brøndby også vil have ambitioner om at præge toppen i de næste år, er det tvivlsomt, at man vil få samme muligheder for at ende så højt i tabellen. Med en ny træner, en sandsynlig stor trupudskiftning og et nyt turneringssystem i næste sæson er der mange benspænd for Brøndby i den kommende sæson. Det ligger altså ikke lige i kortene, at man vil få en lignende chance for at opnå medaljer og europæiske billetter. Det bliver svært - særligt når man skruer ned, mens FC København, FC Midtjylland, AGF, OB, AaB og FC Nordsjælland alle er i fuld gang med ambitiøse projekter, hvor meldingerne ikke er at nedjustere. Tværtimod. 

Hvis Brøndby fremover skal hente spillere fra en mindre dyr hylde end man tidligere har gjort, kan det blive svært at tage det afgørende ryk op mod guldmedaljerne. Lige meget, hvor mange kopper med 50 grader varmt vand, du hælder sammen, så får du det ikke til at koge. For nu at referere et gammelt Troels Bech-citat igen. 

Årets sølvmedaljer og europæiske billetter er billigt til salg. Samtidig er der en god mulighed for at spille sig i pokalfinalen. Det vil give et boost til fremtidens Brøndby, hvis man starter på et fundament af succes.

Selvom nederlaget til FC Midtjylland for bare en uge siden ikke var Brøndby værdigt, har de seneste kampe mod OB og FC København vist, at Auri Skarbalius har banket et bæredygtigt hold sammen. Det bliver der brug for i de næste par uger, der bliver afgørende for Brøndby både på og uden for banen. Jeg skrev i går på Twitter, at det kan ende med en fin sæson for Brøndby, men jeg hurtigt et svar fra en bruger, der slog fast, at en fin sæson i Brøndby er et mesterskab.

Sådan er det i visse fankredse. Kun guld kan påvirke de erogene zoner, og det store spørgsmål er naturligvis, hvornår Brøndby igen kan blive dansk mester. Svaret må stå hen i det uvisse, og mens vi venter på onsdagens generalforsamling, en snarlig præsentation af en ny træner samt afslutningen på et inciterende forår, kan vi mindes endnu et citat.

Det er 16 år gammelt og stammer fra dengang Troels Bech var helt grøn i Superliga-sammenhæng og netop var blevet ansat i OB.

- Målsætningen handler om at forbedre placeringen fra år til år, og hvis jeg bliver længe nok, må det da for fanden ende med guld til sidst.

På Fyn har de ventet i mere end 25 år siden seneste sæt guldmedaljer.

Hvor længe skal de vente i Brøndby?