Ajax spærrede for klubskifte: Nu kan Boilesen frit vælge ny klub
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Generelle

Ajax spærrede for klubskifte: Nu kan Boilesen frit vælge ny klub

Efter et mareridtsår med ingen spilletid, selvtræning og ingen dialog med træner Frank de Boer, er Nicolai Boilesen en fri mand, der kan finde en ny arbejdsgiver.

Ingen fodboldspillere har formentligt haft det sværere end Nicolai Boilesen det seneste år. Fra fast mand i Ajax med anførerbindet om armen, til en plads på tribunen, selvtræning og en kynisk klub, der lod Boilesen passe sig selv.

Sådan har det seneste år været for venstrebacken, der nu endelig kan se enden på opholdet i Ajax, der det sidste år har været et mareridt for den 24-årige forsvarsspiller. Nu kan han nemlig finde sig en ny arbejdsgiver og parkere mareridtet fra Ajax i fortiden. Således arbejdes der hårdt på at finde en fremtidig arbejdsgiver.

- Lige nu er det en proces, der går fremad. Ting tager tid, og alle ligaerne bliver først færdige nu her. Der er en masse ting, man ikke lige ved på nuværende tidspunkt, men det kan gå hurtigt. Det kan ske inden for to dage, men det kan også ske inden for halvanden måned. Man kan ikke skønne så meget, men det går den rigtige vej, siger Nicolai Boilesen til tipsbladet.dk.

Nicolai Boilesen takkede nej til en forlængelse med Ajax for et år siden, og så ville klubben af med danskeren. Da det ikke lykkedes at sælge Boilesen i sommer, blev han parkeret på sidelinjen, skulle selvtræne, måtte ikke spille kampe for nogle af Ajax' hold og måtte spise for sig selv. Og i januar, hvor danskeren også forsøgte at komme videre, var der heller ikke meget hjælp at hente fra Ajax.

- Det var desværre ikke kun os (Boilesen-lejren, red.), der havde noget at sige, uden at jeg skal gå for meget i detaljer med det. De (Ajax, red.) har både i sommer og i vinter ikke været de mest samarbejdsvillige. Ikke som man kunne regne med, at de kunne være. Så det er sådan set derfor, at det ikke blev til noget i sommer og i vinter, siger danskeren.

Nu ser Nicolai Boilesen positivt mod fremtiden, og det handler først og fremmest om at komme på græs igen.

- Jeg kigger efter spilletid og planen. Hvorfor tager de mig, når jeg er transferfri? Det er også et fokuspunkt at holde øje med. Det skal ikke bare være en klub, der gerne vil have mig, fordi jeg er gratis, og at det derfor er godt for bredden. Og så er det noget med at kunne se mig selv i projektet, hvor der skal være god mulighed for spilletid, så jeg kan udvikle mig endnu mere. Men nu må vi se. Jeg er åben for det meste og klar på det meste, så længe det er rigtigt, siger Nicolai Boilesen.

Danskeren, der aktuelt træner med i landsholdstruppen, så landstræner Åge Hareide kan se ham nærmere an, er helt med på, at denne sommer er vigtig, og at Boilesen har brug for at bevise sig igen.

- Jeg skal finde en ny klub, og jeg skal finde den rigtige klub. Ikke bare en ny klub. Det skal være det rigtige skridt i min karriere, for der er sket så meget i det her år, så jeg har brug for oprejsning, siger han.

Boilesen er ikke i den trup, som landstræner Åge Hareide tager med til Japan. Danskeren træner udelukkende med for, at Hareide kan se ham an. Som Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner i øvrigt også gør det.