Optakt: Belgien - Irland
EM

Optakt: Belgien - Irland

Belgien er presset i Gruppe E, hvor Irland er modstanderen. Kan belgierne komme tilbage på sporet?

Kampfakta:
Gruppe: E
Spillested: Stade de Bordeaux
Kampstart: Lørdag klokken 15.00
Dommer: Cueneyt Cakir, Tyrkiet 
På tv: DR 1
Twitter: #BELIRE #EMDK 
Holdnyt:
Belgien:
Det var en skuffende indsats, som Belgien leverede i første runde mod Italien. Der var ikke meget farvelade på lærredet, og flere spillere virkede uinspirerede. Landstræner Marc Wilmots forventes at lave en smule om i startopstillingen, og det kan blandt andet koste Romelu Lukaku en plads i startopstillingen. 
Irland:
Irerne måtte nøjes med uafgjort mod Sverige, selvom mændene fra den grønne ø var bedst. Nu venter en nøglekamp mod Belgien, hvor et godt resultat kan sende irerne i retning mod knockout-fasen. Irerne må undvære skadede Jonathan Walters, der udgik efter en times spil i Sverige-kampen forleden. 
Karantæne:
Belgien: Ingen
Irland: Ingen 
Bud på startopstillinger:
Belgien:

Belgien (4-2-3-1): Courtois - Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Hazard, De Bruyne, Mertens - Origi
Irland:

Irland (4-2-3-1): Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, S. Ward - Whelan, Hendrick - J. McCarthy, Hoolahan, Brady - S. Long
Profilen:
Ved VM for to år siden havde Belgien spillet sløvt i første kamp. Derfor blev Romelu Lukaku ofret midtvejs i anden kamp mod Rusland til fordel for Divock Origi, der kom ind og scorede 1-0-målet, der sikrede Belgien avancement ved slutrunden. Nu ser det ud til, at Origi igen får chancen på bekostning af Lukaku, og det skal blive interessant at se, om Belgien atter bliver reddet af Liverpool-angriberen, der i 2014 fik en delfinunge i Bruxelles' zoologiske have opkaldt efter sig på grund af scoringen mod Rusland. 
Vidste du, at...: 
I første kamp mod Italien havde Belgien hele 529 afleveringer, hvilket er en markant forskel i forhold til irernes kamp mod Sverige. Irland præsterede således blot 279 afleveringer mod svenskerne. Men de fik et point – det gjorde Belgien ikke. 
Dom: 
Hvad skal vi forvente af denne kamp? Det er to stilarter, der mødes, og man må sige, at Belgien er under pres, da et nederlag vil bringe Wilmots tropper på katastrofekurs. Vi forventer da også, at belgierne tager sig sammen og sætter Irland på plads, men det bliver næppe målrigt – sådan har tendensen jo desværre været ved denne blodfattige slutrunde. Vi byder derfor på 1-0 til Belgien.  
Tabel, form og tidligere indbyrdes kampe