Spændt Zorniger: Nu kan vi se spillerne under pres
Foto: Brondby.com
Europa League

Spændt Zorniger: Nu kan vi se spillerne under pres

Brøndby er rejst til Island, hvor klubben i morgen tager hul på Europa League-kvalifikationen mod Valur. Og træner Alexander Zorniger er spændt.

Det er tidligt, at sæsonen begynder for Brøndbys vedkommende, når klubben torsdag møder Island på udebane i Europa League-kvalifikationen. Men i stedet for at brokke sig over den tidlige sæsonstart, er der glæde i Brøndby, hvor træner Alexander Zorniger nu for første gang ser sit mandskab under pres.

Hidtil har Brøndby spillet tre testkampe mod klubber af noget svagere kvalitet, men når det går løs mod Valur torsdag aften klokken 23.00 dansk tid, begynder Alexander Zornigers tid som Brøndby-træner også for alvor.

- Det er en international kamp, ikke kun en preseason-kamp. Som med alle kampe vi vil vinde, og vi vil videre i turneringen. Men det er også vigtigt, at vi er forberedte på, at vi ikke nødvendigvis er på det niveau, vi kommer til at være på om to, tre eller fire uger. Eller i oktober eller december. Det skal vi vide, siger Alexander Zorniger til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er en god mulighed for at se spillerne under pres. Folk ved, at hvis vi ikke vinder de to kampe her, er vi ude af turneringen. Det er derfor et ekstra pres i forhold til en venskabskamp, siger han.

Til opgøret har Alexander Zorniger udtaget en trup, der er uden Thomas Kahlenberg, Martin Albrechtsen, Rodolph Austin, Gustaf Nilsson og Rezan Corlu. Til gengæld er den nye mand i forsvaret, Benedikt Röcker, en del af truppen. Han kan derfor få debut for Brøndby torsdag, og Zorniger regner med sin 26-årige tysker.

- Han kommer med en god størrelse, og han har den rette mentalitet. Han ved, hvordan jeg gerne vil spille, og så vil jeg havde spillere, som de andre kan læne sig op ad, siger Alexander Zorniger.

Alexander Zorniger har til opgøret udtaget følgende 18 spillere:

Frederik Rønnow (GK)
Mads Toppel (GK)
Jesper Juelsgård
Benedikt Röcker 
Teemu Pukki
Jonas Borring 
Frederik Holst
Johan Larsson
David Boysen
Lebogang Phiri
Christian Nørgaard
Kamil Wilczek
Andrew Hjulsager
Patrick Da Silva
Daniel Stückler
Christian "Greko" Jakobsen
Svenn Crone
Mads Juel Andersen