Optakt: Lyngby BK - OB
Superliga

Optakt: Lyngby BK - OB

OB står igen over for en oprykker, når man gæster Lyngby BK. Bliver det på søndag, at fynboerne med top-seks-ambitioner får hul på bylden og henter sin første sejr?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Eurosport DK
Twitter: #lbkob #sldk

Holdnyt:

Lyngby BK:
Lyngby BK formåede ikke at levere overraskelsen mod mesterholdet FC København i Parken, da oprykkerne gjorde comeback i Superligaen efter fire år i landets næstbedste række. Lyngby måtte forlade banen med et stensikkert 0-3-nederlag uden for alvor at have presset FCK'erne. Det er naturligvis heller ikke mod FCK at Lyngby forventes at skulle hente sine point. På lørdag får Lyngby en langt større chance for at komme på pointtavlen, når OB gæster.

Lyngby fik i sæsonpremieren Mikkel Rygaard skadet med en flænge ved mundtøjet da han blev ramt af Thomas Delaneys albue i en duel. Det krævede efterfølgende fem sting, men Rygaard forventer selv at blive klar igen til lørdagens opgør mod fynboerne. Til gengæld vides det endnu ikke, om Lasse Rise, der ikke var med i truppen mod FCK, bliver udtaget.

OB:
OB møder altså igen endnu et oprykkerhold. Det lykkedes ikke at score mod Silkeborg i sæsonåbningen, der blev en nuløsning, selvom fynboerne angreb og angreb - endda fik tilkæmpet sig et straffespark, som Rasmus Festersen brændte fra 11-meter-pletten. Træner Kent Nielsen kunne dog glæde sig over en solid defensiv. OB’s målmand, Sten Grytebust, var stort set arbejdsløs.

Mod Lyngby skal OB'erne nok igen få skabt chancerne, så de kan få hul på bylden og vise, at de ikke længere har brug for FC København-nyindkøbet Rasmus Falk. 

Siden Silkeborg-kampen har OB solgt islandske Ari Skulason til Lokeren i Belgien.

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:

Lyngby BK (4-2-3-1): Hansen – Brandrup, Tauber, Sørensen, Lumb - Ørnskov, Christjansen - Fosgaard, Rasmussen, Gytkjær - Kjær

OB (4-4-2): Grytebust – Desler, Petersen, Tverskov, Pereira - Greve, Uzochukwu, El Makrini, Jönsson - Jakobsen, Festersen

Profilen:
Emil Larsen fra Lyngby møder sin gamle klub, hvor han både nåede at få debut på A-landsholdet, men også at blive upopulær blandt dele af OB’s fans i forbindelse med, at et klubskifte til Brøndby mislykkedes.

Nu spiller han igen for barndomsklubben Lyngby, som OB hentede Larsen i for fire sæsoner siden. 25-årige Larsen må formodes at være meget opsat efter at score mod sin gamle klub og lukke munden på fynboernes fans. Det skal blive spændende at følge Larsens gensyn med OB.

Vidste du, at..:
Og nu vi er ved Emil Larsen, så har offensivspilleren scoret mod OB i to ud af sine seks kampe for Lyngby.

Dom:
OB vinder en snæver sejr. Begge hold har købt spændende spillere til sine trupper i sommerpausen, men OB har som målsætning at slutte i top-seks, og så skal en kamp mod en oprykker altså vindes - og især efter det glippede mod Silkeborg. Vi byder på en 2-1-sejr til klubben fra Ådalen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: