Optakt: AGF - Randers FC
Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

To rivaler mødes i Århus i en kamp, hvor der er følelser, stolthed og point på spil.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Michael Johansen
På tv: 3+
Twitter: #RFCAGF #sldk

Holdnyt:

AGF:
To kampe, seks point. De kunne ikke have ønsket sig bedre start i AGF, hvor det er blevet til en udesejr over SønderjyskE og en hjemmesejr over Viborg FF.

Nu venter så en rival i Randers FC, og det kan meget vel blive et hedt opgør, der har masser af historier i sig. For AGF's vedkommende er det for direktør Jacob Nielsen og scout Peter "PC" Christiansen et opgør mod en klub, de tidligere var en del af. Det samme gælder for Elmar Bjarnason, der skiftede til AGF sidste sommer, og for Mustafa Amini og Kasper Junker, der begge har taget skridtet fra Randers til Århus denne sommer.

Klubben er fortsat uden en skadet Morten 'Duncan' Rasmussen. Alexander Juel Andersen blev skadet i opvarmningen til mødet med Viborg senest, og det er uvist på nuværende tidspunkt, om det holder ham ude af opgøret mod Randers. Danny Olsen sad også over testkampen tirsdag mod Galatasaray, så hold også øje med, om han bliver klar til kampen. Anthony J. Soares kan få sin debut for klubben, mens Daniel A. Pedersen er tilbage i vigør og fik comeback mod Viborg senest. Måske er han fit nok til at starte.

Randers FC:
Det glimrende resultat 2-2 ude mod FC Midtjylland i første runde af Superligaen blev fulgt op med et nederlag på 0-1 hjemme mod AaB i søndags. Det var ellers ikke, fordi Randers ikke havde chancer til at få et resultat - klubben udnyttede dem bare ikke.

Det er formentlig det, klubben tager med sig ind til opgøret mod AGF, hvor holdet får sin sag for. Olafur Kristjansson arbejder fortsat på at få sit koncept og sine  småjusteringer helt på plads, men Randers ligner nu et hold, der er nogenlunde på vej. Dog mangler sejren lige.

Nicolai Poulsen måtte lade sig udskifte mod AaB med svimmelhed. Alexander Fischer kæmper sig også tilbage fra skade, men det ligner, at han ikke er klar til opgøret. Moussa Maazou har fået ophævet sin kontrakt, efter angriberen ikke endte med at blive det hit, Randers havde håbet på.

Karantæne:
AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF:

AGF (4-1-4-1): Jovanovic - Mikanovic, Backman, Khodzhaniiazov, Christensen - Jønsson - Spelmann, Amini, Olsen, Petersen - Junker

Randers FC:

Randers FC (4-4-2): Halldorsson - Thomsen, Fenger, Agesen, Marxen - Fisker, Poulsen, Allansson, Masango - Lundberg, Ishak

Profilen:
Viktor Lundberg startede som lyn og torden sidste sæson,  hvor han hamrede syv mål ind i sine første syv Superliga-kampe. Siden er det blot blevet til én scoring i de seneste 22 Superliga-kampe. Hvis Randers skal have sejre og point, er det vigtigt, at Lundberg - der leverer et stort løbearbejde - også kommer på måltavlen. Aktuelt scorer han og kollega i front Mikael Ishak for lidt.

Vidste du, at...:
Mens AGF i Mustafa Amini, Elmar Bjarnason og Kasper Junker har tre tidligere Randers FC-spillere, har klubbens forsvarsspiller Alexander Juel Andersen faktisk også spillet for Randers FC. Han var i foråret 2011 på en lejeaftale i Randers, men nåede ikke at spille en kamp for klubben. For Randers er der kun én spiller med en fortid i AGF; nemlig Mads Agesen, der i 2004/2005 spillede for AGF.

Dom:
Det ligner på papiret en tæt kamp, der kan tippe begge veje, og det handler derfor om skarpheden foran mål. AGF er favoritter qua hjemmebanen og den gode start på sæsonen, men i et rivalopgør er det svært at udelukke noget som helst. Vi tænker umiddelbart, at det kan ende i en pointdeling, og lad os bare få en målrig kamp. 2-2 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: