Lössl passeret i debutnederlag
Foto: Polfoto
Bundesliga

Lössl passeret i debutnederlag

Jonas Lössl debuterede for Mainz i Bundesligaen, men måtte se Pierre-Emerick Aubameyang blive dobbelt målscorer og Dortmund vinde 2-1 på Signal Iduna Park i sæsonpremieren. Emre Mor kom ikke i spil.

Bayern München åbnede i går Bundesligaen med stort fyrværkeri, da man vandt 6-0 over Werder Bremen, og i dag var det så forfølgernes tur til at komme i gang efter sommeren.

På Signal Iduna Park i Dortmund var Mainz og Jonas Lössl på besøg. Og danskeren var ikke eneste nye ansigt. Uden Mats Hummels var der således også plads til mange nye ansigter for hjemmebanefavroitterne, hvor Andre Schürrle, Ousmane Dembele, Sebastian Rode og Marc Bartra alle var med fra start, ligesom EM-vinderen Raphaël Guerreiro blev indskiftet.

16 minutter var der spillet, da Pierre-Emerick Aubameyang testede den danske målmand for første gang. FCM-kendingen hentede bolden under overliggeren og viftede til hjørnespark, der dog fortalte, hvad der ventede.

Længe gik der dog ikke, inden Dortmund kom foran. Schürrles kirurgisk præcise indlæg nåede bagerste stolpe, hvor Aubameyang var umarkeret og Lössl uden større chancer for at redde fra nært hold. 1-0. Gabon-angriberen scorede på den måde for første gang efter sine 25 sæsonscoringer sidste år.

Mainz' Christian Clemens havde senere i første halvleg en god aflsutning, men Mainz kom aldrig rigtig ind i kampen, hvor Dortmund havde en stor, stor del af boldbesiddelsen og kun meget sjældent lignede et hold i vanskeligheder i kampen, hvor Thomas Tuchel mødte sin gamle klub, og Schürrle og Dembele virkede livlige og stærke på hver sin kant og som nogle, der kan blive afgørende.

Emre Mor kom ikke i spil for Dortmund, og FC Nordsjælland-kendingen kunne derfor til sidst se sine holdkammerater score igen. Aubameyang fik chancen fra straffesparkspletten, Lössl var langt fra at redde sparket, og så var den voldsomt eksplosive og målfarlige angriber dobbelt målscorer for første gang i sæsonen.

Mainz' Yoshinori Muto fik reduceret til 2-1 til allersidst og skabte noget for hjemmeholdet unødvendig spænding, men Dortmund fik sig altså alligevel en fortjent 2-1-åbningssejr efter sidste sæsons andenplads.

Nytilkomne Daniel Divadi og Ricardo Rodriguez sørgede andetsteds for, at Wolfsburg åbnede med en 2-0-sejr over Augsburg, mens Schalke skuffede på udebane, hvor Frankfurt vandt 1-0 over favoritterne fra Gelsenkirchen.