Svær Youth League-modstand til FCM
Foto: UEFA
Generelle

Svær Youth League-modstand til FCM

FC Midtjyllands U19-hold skal i første runde af Youth League møde Anderlecht.

FC Midtjylland havde i sidste sæson stor succes i Youth League - ungdomspendanten til Champions League - da de nåede ottendedelsfinalen. Her blev de slået ud af Barcelona, efter at FCM selv havde slået Atletico Madrid ud. I denne sæson Træder FCM's unge ind i det, der hedder Domestic Champions Path, som er den vej til playoffkampene i Youth League, som ungdomsmestrene går - modsat de hold, som er kvalificeret via seniorholdenes Champions League-deltagelse, sådan som FCK's ungdomshold er det.

Det er langt fra en ønskemodstander, FC Midtjylland har trukket. Belgiske Anderlecht var i semi-finalen i sidste års konkurrence og skal nu besejres over to kampe, hvis Ulvene igen skal have succes i turneringen. Og det bliver en mundfuld for Kenneth Andersen, der er U19-træner i FCM.

- Vi har fået en udfordring fra højeste hylde. Af de mesterhold, der er med, har vi trukket det hold, der kom længst i sidste års turnering. Anderlecht slog jo FC Barcelona, som vi blev slået ud af, i sidste års turnering, siger Kenneth Andersen til klubbens hjemmeside. 

FCK er at finde i den anden halvdel af Youth League - den for hold, hvis seniorafdeling er kvalificeret til Champions League. Her møder de samme modstandere som klubbens førstehold - Leicester, Porto og Club Brügge. 

Nedenstående er et grafisk overblik af opdelingen af Youth League (UEFA.com).