Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland: Pusic-skifte er nu helt udelukket

FC Midtjylland-angriber Martin Pusic missede et klubskifte, og den danske klub er nu helt indstillet på, at angriberen igen er en del af truppen.

Den 28-årige FC Midtjylland-angriber Martin Pusic var tæt på at skifte fra den danske klub til den belgiske klub Standard, men aftalen gik i vasken i de sene timer af transfervinduets sidste dag, fordi Martin Pusic ikke kunne blive enig Standard, som tipsbladet.dk også kunne fortælle natten til torsdag.

Derfor er Pusic tilbage i FC Midtjylland, hvor han nu skal kæmpe med blandt andre Paul Onuachu og Bruninho om en plads i angrebet, men det kan umiddelbart godt blive en svær opgave for Pusic, der meget vel kan stå bagerst i køen efter nogle hektiske uger, hvor han har haft fri til at finde en ny arbejdsgiver.

Sidste klubskifte-langskud lukkede tirsdag, hvor det russiske vindue smækkede i, og for den østrigske angriber med kroatiske rødder er det derfor ikke længere aktuelt med et skifte væk fra den danske klub.

- Det er ikke en mulighed, at Martin Pusic skifter i dette vindue. Han kunne ikke blive enig med den klub, han forhandlede med, og sådan er det nogle gange i fodbold. Vi er glade for, at han fortsat er FC Midtjylland-spiller og kan tage konkurrencen op med Paul Onuachu og Bruninho på angrebspositionen, siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, til tipsbladet.dk.

FC Midtjylland var ellers enig med Standard om en transfer for Pusic, men trods det manglende salg kan den danske klub se tilbage på et transfervindue, hvor der er kommet millioner af kroner i kassen efter salg af primært Pione Sisto og Vaclav Kadlec. Førstnævnte indbringer mindst 45 millioner kroner, mens prisen på sidstnævnte ifølge Ekstra Bladet er omkring 20 millioner kroner.

- Vi har haft en flot økonomisk vindue med store salg. Det er vigtigt også at glæde sig over, for det er ikke 'piece of cake' at sælge spillere fra Danmark for store beløb. Samtidig er vi meget tilfredse med de kontraktforlængelser, vi har lavet med blandt andre Rasmus Nissen og Mikkel Duelund. Derudover har vi med Rafael van der Vaart købt det største navn til Superligaen nogensinde, og endeligt lykkedes det os i Bruninho og Wikheim at tilknytte to meget spændende spillere på lejeaftale, siger Rasmus Ankersen og forklarer:

- Så alt i alt er vi tilfredse, men i sidste ende er det de kommende måneder på banen, der skal vise, hvor successfuldt vores vindue har været.

Hvor FC Midtjylland tidligere har brugt godt med penge i transfervinduet, er der denne sommer altså kommet mere i kassen, end der er brugt, og det er også et udtryk for, at de mange talenter, der står på spring, får muligheden for at vise sig frem.

- Vi vil gerne give plads til nogle af de unge, for du finder aldrig ud af, om de kan tage det næste skridt, før du giver dem chancen. Det skal vi blandt andre bruge de næste måneder på at finde ud af. Vi kunne godt have købt ind, men vi følte ikke, at det var den rigtige strategi for dette vindue, siger bestyrelsesformanden.

FC Midtjylland er aktuelt nummer fem i Superligaen med 10 point efter syv kampe - fem point efter Brøndby IF og FC København.

I dette transfervindue har klubben sagt farvel til spillere som Vaclav Kadlec, Pione Sisto, Petter Andersson, Jim Larsen, Nikolay Bodurov, Daniel Royer og Marcos Urena, mens klubben altså har hentet Gustav Wikheim, Bruninho, Jonas Borring, Rafael van der Vaart og Markus Halsti.