Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-back: Vi har fået en bedre kultur i klubben

Med tyske Alexander Zorniger i spidsen for Brøndby IF har flere spillere fået en ny chance for at spille, og det nyder blandt andet Svenn Crone godt af. Brøndby-backen mener i det hele taget, at kulturen omkring klubben og holdet er bedre nu.

Måske er det bare, sådan det er, når en ny træner kommer til. Og måske er det sådan noget, en spiller siger, når han kommer i startopstillingen. Og måske er det den vibe, der er omkring et hold, der præsterer godt.

Det til trods er det alligevel bemærkelsesværdigt, at den 21-årige Brøndby-back Svenn Crone er af den mening, at kulturen er blevet bedre i Brøndby under den nye træner Alexander Zorniger.

Brøndby var i sidste sæson ledet af Thomas Frank, og der var flere rutinerede spillere i truppen som Daniel Agger og Johan Elmander, men i dennne sæson er hverken Elmander eller Agger i truppen, og den sidste del af trekløveren, Thomas Kahlenberg, er på vej tilbage efter et længere skadesforløb. Toppen af sidste sæsons hieraki har altså ikke på samme måde stået i vejen for spillere som Svenn Crone, Christian Nørgaard og Daniel Stückler for den sags skyld.

At der har været 'plads', og at der har været brug for, at de yngre kræfter trådte frem. Det har blandt andet betydet, at Svenn Crone har fået chancen og grebet den.

- Personligt synes jeg, at kulturen er blevet bedre her i klubben. Flere unge får lov til at træde i karakter, og de får lov til at vise mere af sig selv i forhold til tidligere. Både på og uden for banen. TIdligere lå vi lidt bag Agger, Elmander og Kahlenberg. Nu er der kun 'Kalle' tilbage, og det betyder, at vi selv skal tage ansvar, og det synes jeg er et stort plus, siger Svenn Crone til tipsbladet.dk.

At tage ansvar har Crone gjort på banen, hvor den 21-årige back har fået overraskende meget spilletid på en lidt uvant position som venstre back. Nu glæder han sig dog meget over at have fået chancen, og at Brøndby ikke har hentet en konkurrent ind på en position, hvor der ikke er mange alternativer til Svenn Crone.

- Det er dejligt at spille. Det har jeg ventet lang tid på. Jeg var senior i to år, og først her i det tredje år er jeg begyndt at spille, siger han og forklarer:

- Lige nu er jeg egentlig bare glad for at spille, og fordi der ikke blev hentet noget til venstre back, kan det godt se ud til, at jeg er førstevalget. Men jeg skal arbejde hårdt, og jeg øver i træning på at blive bedre offensivt. Jeg skal blive bedre til at slå indlæg, så jeg arbejder en masse med mit venstre ben, fordi det mangler.

Svenn Crone ved dog godt, at der ikke er langt fra succes til fiasko, efter han i sidste sæson blev udlejet til Brønshøj og måske ikke lignede en spiller, der havde den store fremtid i Brøndby. Specielt fordi klubben samtidig hentede Johan Larsson i Elfsborg, og fordi Frederik Holst også kan spille højre back, hvor Svenn Crone har sin primære force, fordi han er klart bedst med sin højre fod.

Men nu har han fået chancen, og så er det sådan set ligegyldigt, om det hedder venstre back, eller hvad det hedder.

- Jo mere man spiller, jo mere selvtillid får man også. Succesoplevelser giver også selvtillid, og der har været nogle succeser for mig personligt. Jeg har lavet to assists, og holdet har præsteret godt. Så det går godt, og det bliver nemmere på banen.

Svenn Crone har indtil videre spillet syv kampe i denne sæsons Alka Superliga, hvoraf de fem har været fra start. Siden Patrick Da Silva blev alvorligt skadet, har Svenn Crone siddet sikkert på positionen som venstre back.