Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - Silkeborg IF

Silkeborg IF fik sæsonens første sejr med 1-0 sejr hjemme over AGF, og nu venter et nyt, vigtigt opgør mod Esbjerg, der som SIF står noteret for seks point.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport 1
Twitter: #EFBSIF #sldk

Holdnyt:

Esbjerg fB:
Colin Todd og Esbjerg fB fik et point fredag aften, hvor klubben havde besøg af Randers FC. Det endte 1-1, og det er et udmærket bevis på, at Esbjerg er ved at få stabiliseret et forsvar, der har lukket mange mål ind denne sæson.

Klubben står blot noteret for seks point i sæsonens første ni kampe, og Silkeborg-kampen er derfor et nøgleopgør for Esbjerg, der skal have point i et opgør mod en direkte nedrykningsrival. Med den nye struktur er det ikke altafgørende med tre point, men tre point vil være et godt afsæt til den videre del af efteråret.

Esbjerg er fortsat uden Jesper Lauridsen på venstre back, men ellers er der frit valg for Colin Todd.

Silkeborg IF:
Peter Sørensen og Silkeborg IF fik første hjemmesejr i Superligaen i denne sæson - og tilmed første hjemmesejr i landets bedste række siden april 2013, hvor det også blev til en sejr over AGF.

Forløsningen var stor, da dommeren fløjtede opgøret af, og det er forståeligt nok, for Silkeborg tankede selvtillid og hentede ind de øvrige bundhold. Det var indskiftede Andreas Albers, der scorede det forløsende mål, og det må glæde Peter Sørensen, at der er noget at sætte ind fra bænken.

Samtidig må sejren give tro på, at SIF kan være med i Superligaen - specielt med tanke på, at Nicklas Helenius er begyndt at score mål, at Ibrahim Moro på midtbanen ligner en klassespiller, og at klubben holdt nullet mod AGF. Og så kom den eneste danske målscorer ved OL, Robert Skov, tilbage efter en skadespause, og det var tydeligt at se, at han har noget ekstra.

Til opgøret mod Esbjerg er Peter Sørensen uden den langtidsskadede Sammy Skytte, mens der også er tvivl om de to målmænd Jens Rinke og Kristian Fæste, der begge sad ude senest med skader.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-4-2): Højbjerg - Laursen, Lund, Nordvik, Jessen - Paulsen, Palsson, Andersen, Nielsen - Mensah, Hvilsom

Silkeborg IF (4-4-1-1): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Cramer - Skov, Moro, Vendelbo, Agger - Skhirtladze - Helenius

Profilen:
Robert Skov er vendt tilbage fra OL og skade, og spørgsmålet er, om han er klar til at starte inde for Silkeborg? Skov kom ind mod AGF og viste, hvorfor han er klubbens nok største talent. Med gode driblinger, afleveringer og afslutninger fra Skov særdeles tæt på at være kampafgørende. Om han starter inde - eksempelvis i stedet for Emil Scheel - er fortsat uvist, men hold øje med den 20-årige Silkeborg-spiller, der måske er den bedste frisparksskytte i Superligaen.

Vidste du, at...:
Det er Superligaens to dårligste forsvar, der mødes i Esbjerg. Hjemmeholdet har i ni kampe lukket 21 mål ind, mens Silkeborg sammen med FC Nordsjælland har lukket 20 mål ind. Det kunne altså tegne til at blive et målrigt opgør.

Dom:
Hvis Silkeborg-forsvaret kan holde de hurtige og arbejdsomme Esbjerg-angribere nede, har udeholdet faktisk gode muligheder for at få et resultat med hjem. Det bygger vi på, at vi så et anderledes og velspillende SIF-mandskab mod AGF, hvor midtbanen havde godt med power og styrke, og hvor Ibrahim Moro ligner en klassespiller, der får kæmpe betydning for SIF. Omvendt er Esbjerg stadig lidt vaklende og med fokus på den defensive stabilitet og struktur. Det er blevet bedre, som sæsonen er skredet frem, men omvendt virker det stadig skrøbeligt.

Vi tror på, at Silkeborg overrasker og tager fra Esbjerg med en sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: