Video : Tipsbladet
Superliga

Lægger Champions League på hylden: Nu gælder det Viborg

Peter Ankersen dvæler ikke ved sejren over Club Brugge i går. Han har i stedet fokus på den kommende Superliga-kamp mod Viborg, som kræver en professionel omstilling fra Champions League.

FC København fik i går sæsonens første sejr i Champions League, da det blev til en sikker 4-0-sejr hjemme mod Club Brugge. På søndag skal de danske mestre forsøge at tilføje endnu en sejr til de syv, holdet allerede har fået i Superligaen, når holdet skal på besøg i Viborg. 

Københavnernes højre back, Peter Ankersen, er selvfølgelig en glad mand efter sejren mod Club Brugge, men vil ikke dvæle ved den kamp, når næste modstander allerede er på søndag.

- Der er stadig rigtig lang vej endnu (i Champions League, red.) – vi har to rigtig svære kampe mod Leicester næste gang. Men vi lægger det lidt på hylden nu, vi har en vigtig kamp i Viborg, hvor det gælder om mentalt at omstille sig, udtaler Peter Ankersen efter kampen mod Brugge.

Det er noget af en omvæltning at gå fra Champions League i Parken til Superliga i Viborg, men det er en del af det liv og job, som det kræves af fodboldspillere på det højeste niveau. Og selv en sådan omstilling kan være svær, skal det gøres.

- Det er en del af vores job at skulle kunne det. Vi viste det rigtig godt sidste gang, så det gælder om at komme over og lave en professionel indsats. Vi ved, at vores hovedfokus den dag er på Superligaen, siger den 26-årige FCK- og landsholdsback.

Skal FCK-spillerne læne sig op af noget, skal de kigge på deres statistik på udebane mod Viborg. Ikke siden august 2004 har københavnerne tabt til de grønne, mens det siden er blevet til en enkelt uafgjort og syv sejre.