Football Manager-ekspert syner Danmark for hollandsk klub
.
Superliga

Football Manager-ekspert syner Danmark for hollandsk klub

Den hollandske klub Excelsior har hyret scout på baggrund af hans evner i Football Manager. Nu har samme scout Danmark som fokusområde.

Football Manager er et populært spil over hele verden, og mange er nok udstyret med en mor, en kone eller kæreste, der mener, at det er blevet en alt for stor tidsrøver i dagligdagen. For nogle kan de mange timer foran skærmen dog være en investering i fremtiden.

Det kan man bare spørge hollænderen Dave Coelers om.

Den 24-årige jurastuderende læste i april, at klubben Excelsior, der spiller i den bedste hollandske række, var på udkig efter en række nye scouts, og det fik ham til at skrive en ansøgning, hvori han beskrev, at han i Football Manager aktuelt havde stor succes med netop Excelsior. Denne succes havde han opnået via ”dygtig scouting af unge talenter, som efterfølgende kunne sælges dyrt”.

Dave Coelers blev hyret som scout, og siden 1. august har han primært beskæftiget sig med spillere fra den næstbedste række i Sverige og Danmark.

- Tanken er, at Dave skal tage et uafhængigt kig på spillerne. Vores scouts skal ikke forsøge at overgå hinanden og bare sige det, de tror, den tekniske direktør gerne vil høre, siger Wouter Gudde, der er kommerciel direktør i Excelsior, til De Correspondent.

Excelsior er aktuelt nummer 10 i Æresdivisionen.