Hareide klar til at ændre formation
Lars Rønbog / Getty Images
Landshold

Hareide klar til at ændre formation

Landstræneren er efter nederlaget til Montenegro i Parken i går, klar til at ændre 3-5-2-formationen, så holdet bliver bedre til at lægge pres på modstanderen.

I anden halvleg i kampen mod Montenegro i går gik landsholdet væk fra 3-5-2-formationen og over til en 4-4-2 med diamant på midtbanen. Dét kan meget vel være fremtiden, når Danmark spiller hjemme i Telia Parken og skal sætte modstanderen under pres. For det har landsholdet ikke været gode nok til at gøre i 3-5-2-formationen, mener landstræneren.

- Det kan man diskutere, fordi i international fodbold står de fleste hold meget lavt på banen. Det er svært at bryde ned, og selv Polen gjorde det på deres hjemmebane. I første omgang formåede vi ikke at skabe et tryk på Montenegro, men så lavede vi om og flyttede Andreas Christensen op på midtbanen, og så fik vi et bedre tryk. Vi har overvejet at spille 4-4-2 med diamant på midten, og det er helt klart, at vi kommer til at vurdere det. Vi må vurdere, hvilken formation, der er rigtig at spille - specielt når vi spiller i Parken, fordi der skal vi skabe tryk og der skal vi skabe muligheder. 

For mange danskere er landsholdet et klenodie, men med flere dårlige resultater og to glippede kvalifikationer i træk, kan det være muligt, at støtten på stadion bliver mindre i fremtiden. Flere er utilfredse med spillet og resultaterne, og det kan landstræneren godt forstå.

- Jeg kan godt forstå det, for alle vil have resultater. Det vil spillerne også, og det vil os, der udtager holdet også. Nogle gange er fodbold mærkeligt, for vi spiller egentlig helt okay mod Armenien, og også i store dele af kampen mod Polen gør vi det okay. Vi får ikke noget resultat med mod Polen, og i går var vi rigtig skidt kørende i første halvleg, men i anden halvleg skabte vi mange muligheder, men vi manglede afslutningerne. Så kan man forstå, at folk og fans bliver frustrerede, fordi vi ikke scorer mål eller får resultater. Det jeg kan sige er, at aldrig har landsholdet behøvet mere støtte end nu i forhold til vores fans. Vi har behov for at få folk i Parken til at stå bag os og skabe tryk mod modstanderen. For dem, der var i Warszawa og så den massive støtte til det polske landshold, så tror jeg, at det er vigtigt for vores landshold, at fansene giver spillerne den følelse, at de er bag dem, siger Åge Hareide til DBU's hjemmeside.

Landsholdet og Åge Hareide kan den 11. november give tilskuere, seere og fans mulighed for at glæde sig, når Kasakhstan kommer på besøg i Telia Parken. Kasakhstan spillede i går 0-0 på hjemmebane mod Rumænien.