Video : Tipsbladet
Superliga

AaB'er vil ikke fokusere på tabellen

Joakim Mæhle er glad for at AaB spiller godt for tiden, men resultaterne mangler. Klubben har kun hentet fire point i sine seneste syv kampe, og det er for lidt i forhold til top seks-målsætningen.

Mod FC Nordsjælland i fredags fik AaB deres blot fjerde point i syv kampe. Opgøret i Aalborg blev 1-1 efter en kamp, hvor hjemmeholdet havde flere store chancer for at tage alle tre point. Men fra en position i toppen af ligaen er holdet nu rutsjet ned som nummer otte med 19 point. Alligevel er stemningen god, fordi det eneste der mangler, er resultaterne.

Sådan lyder det fra holdets højre back, Joakim Mæhle, der med sin scoring sikrede det ene point mod FC Nordsjælland.

- I truppen er der god stemning. Den har selvfølgelig været presset, men spillemæssigt har vi spillet godt. Det er opløftende, så der er bestemt en god stemning i truppen spillerne imellem, siger Mæhle til tipsbladet.dk.

På trods af de manglende resultater holder AaB stadig fast i målsætningen. Den er, at klubben skal ende i top seks.

- Det er det selvfølgelig, og det har det været lige fra start af. Jeg tror ikke, at vi skal fokusere på tabellen, men på det vi gør godt i de spillede kampe. Hvis vi fortsætter spillemæssigt skal resultaterne nok komme. Så vi skal kigge opad.

At spillet har ændret sig fra at være mindre godt i starten af sæsonen, hvor pointene kom, til at være markant bedre, men nærmest pointløst, har Mæhle ikke en forklaring på. Det har bare været mere stolpe ud end stolpe ind for de rødhvide aalborgensere.

- Det er svært at sige. Det er korrekt, at vi har haft en resultatmæssig downperiode, men spillemæssigt går det klart bedre end i starte, hvor vi fik pointene. Vi mangler en portion held til at skrabe pointene sammen. I kampen mod FC Nordsjælland rammer vi stolpe og overlægger tre gange, og så spillede deres målmand en fantastisk kamp. Vi har marginalerne imod os lige til det sidste, men vi skal bare fortsætte, så skal det nok komme.

En af årsagerne til, at AaB har haft blandede resultater i sæsonen, kan være den store udskiftning i spillermaterialet. Spillere som Kenneth Emil Petersen, Nikolaj Thomsen og Lukas Spalvis er skiftet ud med Markus Holgersson, Marco Meilinger og Edison Flores, og den udskiftning af centrale spillere kan have betydning for klubbens resultater.

- Det er klart, et med så stor udskiftning, vil der ske nogle ting. Vi var utroligt glade for at få vores nye spillere, men når holdet ikke præsterer resultatmæssigt, er det en af de ting, altså udskiftningerne, man kan bruge som undskyldning. Men vi har haft stor fokus på at blive rystet sammen som en enhed.

AaB har i morgen mulighed for at spille holdet endnu mere sammen og få tanke selvtillid, hvis det lykkes dem at slå VSK Aarhus ud af DBU Pokalturneringens tredje runde.