Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-anfører før FCK-brag: En sejr åbner det hele

FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen har respekt for FC København inden søndagens opgør i Herning, men uovervindelige er de danske mestre ikke.

Tre sejre i de seneste fire kampe har rykket FC Midtjylland op på en delt andenplads i Superligaen, og søndag venter et af efterårets største opgør, når FC København kommer til Herning. Aktuelt er der seks point mellem de to seneste sæsoners danske mestre, og derfor er det et vigtigt opgør – særligt for hjemmeholdet.

- Er det det, man kalder en sekspointskamp? Hvis det bliver ni, ser det efterhånden svært ud, men hvis det bliver tre, er alt åbent igen. Og der er seks point mellem tre og ni, så man kan godt kalde det en sekspointskamp, siger Jakob Poulsen og sjusser sig dermed frem til et svar på sig eget retoriske spørgsmål.

Dermed lægger han også op til, at førstepladsen er et tema, man forholder sig til i det midtjyske. Eksperter og medier, heriblandt Tipsbladet, erklærede allerede inden sæsonstart, at FC København ville løbe med guldet, og de forsvarerende mestre har endnu ikke tabt i ligaen. Men Jakob Poulsen orienterer sig stadig opad.

 - Jeg synes ikke, de ser uovervindelige ud, men det er svært. Og sådan skal det også gerne være, hvis man vil være dansk mester. Så kan det godt være, at FCK, hvis de vinder, ikke vil synes, det har været vanskeligt, men for os andre ser det svært ud. De har været sindssygt dygtige, men slutspillet gør, at der kommer en masse indbyrdes kampe, som vi må se på til den tid. Hvis de ikke får lov til at stikke af inden da, har man selv alle kort på hånden til at afgøre det. Det bliver spændende, siger Jakob Poulsen.
FC Midtjylland har tabt de seneste tre kampe mod FC København, og Jakob Poulsen forventer en svær kamp.

- Vi skal være dygtige til at lukke deres styrker ned. Vi ved, hvor farlige de er på indlæg med deres store angribere. Og så skal vi være dygtige offensivt, for det er et svært hold at skabe chancer imod. Vi skal ikke ud og opfinde noget nyt. Vi skal ud og spille, som vi gjorde i anden halvleg mod Esbjerg, hvor vi holdt presset på dem, og så skal vi få scoret nogle mål. Men det bliver forhåbentlig en flot kamp med den rigtige vinder... Fra Jylland.

Jakob Poulsen har i 2016 scoreet hele tre gange på frispark mod netop FC København. Læs stort interview med FCM-anføreren i Tipsbladet - i handlen i dag.