Video : Tipsbladet
Premier League

Viktor Fischer: Ville til United og være verdens bedste

Viktor Fischer satser på det store Premier League-gennembrud i Middlesbrough, men karrieren og vejen til toppen har ikke været så snorlige, som Fischer drømte om som teenager.

Det er ikke mange kampe, Viktor Fischer er startet inde i i 2016.

Fischer fik én start af Frank De Boer i Ajax tilbage i januar og ligger foreløbig på tre kampe i startopstillingen hos Aitor Karanka i Middlesbrough, ja faktisk har Åge Hareide været flittigere til at benytte offensivspilleren med seks starter for A-landsholdet i 2016.

På søndag er det fireårs-dagen for Viktor Fischers debut i Champions League, der faldt mod Manchester City, og selvom Fischer stadig kun er 22 år, var det ikke en tilværelse som indskifter, hverken Fischer, fodboldverdenen eller fansene havde set for sig tilbage i 2012 og 2013.

Dengang løb rygterne om et snarligt skifte til en af verdens største klubber hurtigt – i 2013 var Manchester United og Bayern München ofte nævnt som købere til det store talent i Ajax, mens klubber som FC Barcelona og AC Milan alvorligt overvejede, for ikke at sige forsøgte, at købe Fischer tilbage omkring 2010 og 2011, hvor den dengang 16-årige dansker valgte at gøre som Christian Eriksen og tage til Ajax Amsterdam.

I et fem sider langt interview med Tipsbladet fredag fortæller Viktor Fischer om sit valg af Middlesbrough, ambitionerne på landsholdet og den famøse pattebørns-kommentar på live-tv efter Montenegro-nederlaget.

I interviewet kommer Fischer også ind på de store forventninger, der var til ham, før en skade i februar 2014 sendte ham ud af spillet i 14 måneder, og især før skaden og læretiden på førsteholdet i Ajax troede Fischer, at han inden længe ville være på toppen af den internationale fodboldverden.

- Da jeg var 15 år, spillede jeg i FC Midtjylland. Det næste var mit skifte til Ajax, og når jeg havde spillet to år der, ville jeg skifte til Manchester United og indenfor et år blive den bedste fodboldspiller i verden og være det 15 år i streg. På et tidspunkt finder man så ud af, at sådan fungerer den her verden ikke. Med mindre man hedder Lionel Messi. Det fandt jeg ud af undervejs. Der er én Lionel Messi. Så er der nogle rigtigt store spillere. Og så er der alle os andre, siger Viktor Fischer til Tipsbladet.

- Det her er ikke blevet, som jeg i min naivitet troede, det ville blive. Hen ad vejen finder man ud af, at det at være tålmodig bare er en del af gamet. Jeg bliver nødt til at arbejde hårdt for at nå mine mål. Klarer jeg det ikke, så klarer jeg det ikke. Men jeg skal gøre alt for at realisere mine mål. Og jeg synes, det her skifte til Middlesbrough var det bedste valg for at nå dertil, siger Viktor Fischer.

Viktor Fischer siger, at de mange pladser på bænken i begyndelsen af tiden i Middlesbrough ærgrer ham, men han tvivler ikke på, at han kan bryde igennem i klubben og på sigt indfri de ambitioner, der ikke har ændret sig trods den lange skadespause i 2014 og 2015, og den efterfølgende kamp for spilletid på klubholdene.

Det var også den tro på talentet, der fik ham til at vælge Middlesbrough frem for andre klubber, hvor chancerne for spilletid umiddelbart efter et skifte havde været betydeligt større end hos Premier League-oprykkeren.

- Jamen hvad er man til. Der er forskellige måder at nå målet. Jeg kommer ikke til at lave 10-15 mål, som jeg måske havde lavet ved at vælge en anden klub. Så havde folk lagt langt mere mærke til mig og talt om, at jeg blev bedre og bedre og hele tiden scorede mål. For mig betyder det mere at tage hårde, barske skridt, hvad end jeg spiller eller ej. Pludselig vil folk også se, det har gjort en forskel. Og skulle det ende med, at jeg ikke viser det, jamen så har jeg gjort alt i forsøget på at nå derop, siger Viktor Fischer.

- Min personlighed er til at gå fremad, hvis det overhovedet er en mulighed. Det er jeg ikke bange for. Jeg havde fortrudt, hvis jeg ikke havde taget den kæmpestore udfordring, det er at spille for en oprykker i Premier League. Jeg har gjort mange ting op. Jeg ville spille hurtigere. Spille mere fysisk. Drible i højere tempo og i mindre rum. Ting, jeg ikke havde fået i Ajax. Dem ville jeg lære nu. Jeg var sikker på, jeg ville fortryde det, hvis jeg ikke kom til at måle mig mod de største spillere i verden, siger Viktor Fischer.

Læs hele interviewet med Viktor Fischer, hvor forwarden også går i detaljer med sine følelser for landsholdet, i fredagens udgave af Tipsbladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.
Læs mere og bestil her  

I Tipsbladet fredag finder du også:
- Interview med Lyngbys keeper Jesper Hansen
- Et portræt af mysteriet Özil, der strålede mod Ludogorets og andre gange er usynlig
- Interview med Thomas Røll, der som 39-årig spiller for sensationsholdet Kjellerup
- Historien om Argentinas enorme problemer i Sydamerikas VM-kvalifikation
- Portrætinterview med Silkeborgs Emil Scheel, der selv måtte ringe til en sportsdirektør for at blive Superliga-spiller
- Fokus på FC Københavns tur mod Leicester og runden i Champions League
- Carlsens Corner
- Spiltips
- Resultater
- Og meget, meget mere