Video : Tipsbladet
Superliga

Fra bund til top: Nu vil SønderjyskE-back slå FC Midtjylland

SønderjyskE startede sæsonen med et europæisk fokus, som kostede i Superligaen. Men siden exittet til Sparta Prag har SønderjyskE taget kvantespring i Superligatabellen. På søndag vil Marc Dal Hende slå FC Midtjylland.

SønderjyskE var i starten af sæsonen en skygge af sig selv i Superligaen, hvor de første otte kampe kun kastede fem point af sig. Men herefter har holdet spillet det fodbold, som kendetegnede dem i sidste sæson, og nu er de en del af top seks.

På søndag venter der en hjemmebanekamp mod Superligaens nummer tre, FC Midtjylland, og her forventer SønderjyskEs venstre back, at det bliver en kamp mellem to hold, der gerne vil spille på samme måde.

- Vi skal spille vores eget spil, som vi altid gør. Midtjylland kommer med de samme ting, som vi selv har. De er også et power-hold. Det bliver en rigtig fysisk hård kamp, og det kan vi godt lide. Det handler om vores eget spil. Vi mener, at vi kan slå alle på hjemmebane, hvis vi rammer dagen, men Midtjylland er selvfølgelig en god modstander. Der bliver kamp om det, men rammer vi dagen, tror vi, at vi vinder, siger Marc Dal Hende til tipsbladet.dk.

Mod FC Midtjylland venter også et møde med Rafael van der Vaart. Men selvom Dal Hende har stor respekt for det, van der Vaart har opnået tidligere, bliver der ikke lagt stor vægt på en enkelt modstander.

- For at være helt ærlig, så ligger jeg ikke så meget i det. Det er selvfølgelig fedt at måle sig, men det fylder ikke så meget. Vi har ikke snakket så meget om kampen endnu. Han kan nogle ting med bolden, vi ikke ser så tit, men han er også blevet lidt ældre og har ikke så stort et løbepensum længere. Men det er et fedt navn, og det er super for dansk fodbold. Men jeg tænker ham bare som en normal fodboldspiller.

Kan SønderjyskE tage alle tre point, vil de for alvor være en del af topstriden i Superligaen igen. Det vil glæde Marc Dal Hende, fordi han mener, at holdet har spillerne til at være en del af toppen, og han ved godt, hvorfor SønderjyskE lå og rodede rundt nede i bunden af tabellen i starten af sæsonen.

- Det har meget at gøre med, at vi satsede i Europa. Sammenligner man med større klubber som FCK, Brøndby og Midtjylland, så har de en stor trup, og det havde vi ikke. Vi gjorde det sindssygt godt, men kunne mærke, at det kostede i Superligaen.

Klubben spillede tre drabelige kvalifikationsrunder, hvor de først slog norske Strømgodset ud med et enkelt mål og herefter polske Zaglebie Lubin med en enkelt scoring. I den sidste runde mod mod Sparta Prag var SønderjyskE sølle fem minutter fra at gå videre, men en tjekkisk scoring satte en stopper for det europæiske eventyr.

Marc Dal Hende er dog glad for, at klubben satsede på europæisk succes frem for kun at fokusere på Superligaen.

- Jeg kunne godt lide, at vi satsede. SønderjyskE i Europa var der ikke mange, der havde troet, men vi satsede hele butikken. Nu er jeg sindssygt stolt af, at vi har rejst os i Superligaen. Det viser kvalitet i holdet.

En kvalifikation til Europa havde dog hørs sandsynligt kostet i Superligaen, men det havde været oplevelsen værd, mener backen. Han er dog glad for, at klubben nu kun har Superligaen og pokalturneringen.

- Havde vi været i Europa, havde vi været mere slidt, tror jeg – uden at vide det. Det har været godt for os kun at fokusere på Superligaen, det har givet os flere point. Det er noget andet at spille flere turneringer, og det var første gang, jeg prøvede det. Det var selvfølgelig forfærdeligt, at vi røg ud, men nu har vi kun én turnering, ud over pokalturneringen. Vi spiller meget power-spil og bruger mange kræfter på det, så én turnering er godt.

Efter exittet af Europa League-kvalifikationen har SønderjyskE fået 20 point i Superligaen ud af 30 mulige. I de 10 kampe er det kun blevet til to nederlag.

Næste modstander er Rafael van der Vaart og resten af FC Midtjylland, når de besøger Sydbank Park på søndag. Den kamp har kampstart klokken 18.00.