Van Persie gav Simon Kjær og Fenerbahce sejren i Istanbul-derby
Foto: STR/Polfoto
Generelle

Van Persie gav Simon Kjær og Fenerbahce sejren i Istanbul-derby

Det største tyrkiske fodboldmøde af dem alle løb af stablen igen søndag aften, hvor Fenerbahce kunne give et talstærkt hjemmepublikum fuld valuta for pengene.

Selvom de to tyrkiske storhold Fenerbahce og Galatasaray sidste sæson blev henvist til sekundære placeringer af Besiktas er mødet mellem de to Istanbul-klubber stadig langt det største af dem alle i Tyrkiet.

Søndag aften slog de hovederne sammen igen og til et vigtigt derby, da begge klubber har vist svaghedstegn i løbet af de første 10 runder af den tyrkiske liga.

Fenerbahce fik tidligt på sæsonen klubbens hidtil værste start på en ligasæson, men det blev alligevel dem, der på hjemmebane kunne sende Galatasaray over på den anden side af Bosporus-strædet med et 2-0-nederlag.

Målene blev begge scoret af Robin Van Persie på hver sin side af halvlegen. Den hollandske stjerne var foretrukket i en 10'er-position, selvom han var sat af holdet da sæsonen startede af træner Vitor Pereira.

Siden er Pereira blevet fyret og erstattet af Van Persies landsmand Dick Advocaat, der har sat den tidligere Manchester United- og Arsenal-angriber tilbage på holdkortet, hvilket altså kulminerede med to vigtige aktioner søndag aften.

Den danske landsholdsspiller Simon Kjær spillede hele kampen for Fenerbahce.

Med sejren rykker Fenerbahce forbi Galatasaray, og de to rivaler er placeret på henholdsvis tredje- og femtepladsen efter 11 kampe.

Den tyrkiske Süper Lig føres af de forsvarende mestre fra Besiktas, men et helt tredje hold fra hovedstaden i opkomlingene Istanbul Basaksehir kan generobre føringen, hvis de i morgen får point hjemme mod Rizespor.