Historiske Thomas Delaney er Efterårets Profil
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Superliga

Historiske Thomas Delaney er Efterårets Profil

FCK-anfører Thomas Delaney er den bare anden spiller til at vinde to af Tipsbladets profilkåringer i træk, og han er den næstmest suveræne vinder nogensinde.

I maj måned blev han Forårets Profil med 53 ud af 55 mulige point, men denne gang gør han det endnu mere suverænt: De nu 14 Superliga-trænere har valgt FC Københavns Thomas Delaney til Efterårets Profil i Superligaen med 64 ud af 65 mulige point.

Tipsbladet har stået bag kåringen af Efterårets Profil siden 1994. I 1999 kom Forårets Profil til, og Thomas Delaney er den bare anden spiller til at vinde to kåringer i træk, efter Mohamed Zidan blev både Forårets og Efterårets Profil i 2004.

Dame N'Doye blev i 2011 Forårets Profil med maksimumpoint, hvilket Thomas Delaney var én stemme fra at gentage. Ståle Solbakken måtte ikke stemme på sin egen spiller, men 12 ud af de øvrige 13 trænere havde FCK-anføreren øverst på deres liste over efterårets profiler. David Nielsen var undtagelsen – Lyngby-træneren havde Mathias ”Zanka” Jørgensen som etter og Thomas Delaney som nummer to.

Udover stemmer er der masser af roser fra trænerne til Efterårets Profil.

- Thomas Delaney er med i det meste af spillet, såvel offensivt som defensivt. Han scorer mål, og så formår han at holde sig skadesfri. Han er på mange måder en komplet spiller, siger Brøndbys Alexander Zorniger til Tipsbladet.

Han bakkes op af AC Horsens-træner Bo Henriksen.

- Han er uden sammenligning den bedste spiller i Superligaen. Han har så meget power og kvalitet, at han alene kan vinde fodboldkampe. Derudover er han en vanvittig ambassadør for dansk fodbold, siger Horsens-træneren.

Selv er Thomas Delaney glad og stolt over kåringen, fordi den er fra kollegerne i fodboldmiljøet.

- De her kåringer fra spillerne og trænerne er altid rare. Det er rart at få ros indefra, mens journalister ofte bliver drevet lidt af, hvad spillere og trænere siger. Det er klart noget af det, jeg sætter højest, siger Delaney til Tipsbladet.

Læs hele afskedsinterviewet med Thomas Delaney og se alle trænernes stemmer i Tipsbladet, der er på gaden fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Optakt til Ballon d'Or
- Efterårets Hold i Superligaen
- Champions League-overblik
- Historien om den franske sensation Nice
- Fortællingen om Jaap Stam, der er blevet træner i Reading
- Historien om sidste gang, der skulle playoff til at placere Superliga-billetter
- Spiltips
- Resultater