Video : Tipsbladet
Superliga

AGF giver kontrakt til 17-årig: Vil bide mig fast i Superliga-truppen

Kasper Lunding har skrevet under på en tre-årig kontrakt med AGF.

I januar er det muligt for de danske klubber at købe nye spillere, men AGF bruger man ikke kun tiden på at købe og sælge. Her bliver der også skrevet kontrakter med unge spillere. En af de unge spillere, der har sat sin signatur på en kontrakt, er den 17-årige Kasper Lunding. Han fortsætter i klubben i de næste tre sæsoner.

Det oplyser AGF på sin hjemmeside, hvor klubbens talentchef, Anders Madsen, udtaler sig om U18-landsholdsspilleren.

- Kasper har gjort det virkelig godt og flyttet sig meget både offensivt og defensivt det seneste år. Det er en spiller, vi ser rigtig store muligheder i, og derfor har han fået en ny treårig aftale, der giver ham mulighed for at gøre sin ungdomstid færdig det næste halvandet år, hvorefter planen er, at han bliver rykket op i Superliga-truppen.

- De parametre, Kasper har arbejdet med - bl.a. at kunne forsvare mere intenst og true mere i dybden - har han flyttet sig på, og han har en villighed til at lære, der gør, at vi tror, at han på et tidspunkt også kan bryde igennem på vores Superliga-hold. Han har vist, at uanset hvilken sammenhæng han er i, er han i stand til på alle niveauer at gøre brug af sine fremragende færdigheder 1-mod-1 offensivt. Han har bare taget hver eneste udfordring, der er kommet, og hvad enten det har været landsholdsture eller træning med Superliga-truppen, har han præsteret på et højt niveau.

Hovedpersonen selv har en målsætning om at bide sig fast i Superliga-truppen og om tre år at være tæt på fast mand i startopstillingen til Superliga-kampene.

- Jeg har altid drømt om at blive professionel fodboldspiller, og det her er et stort skridt på vejen. Det er noget, jeg har arbejdet hårdt for, og jeg er glad for, at AGF har givet mig det skulderklap og tror på mig, siger offensiv-spilleren, der især fremhæver sin udvikling på de fysiske parametre som forklaringen på den spillemæssige fremgang, siger Kasper Lunding til AGF.dk og fortsætter:

- Jeg har rykket mig rent fysisk, fået flere muskler på kroppen, og mit løbepensum er også blevet større. Det skal selvfølgelig blive endnu bedre, men det har betydet, at jeg i større grad lykkes med de ting, jeg er god til, og har modet til at udfordre og tage chancer, når det gælder.

Kasper Lunding har endnu sin første Superliga-kamp tilgode for klubben. Den første mulighed er den 19. februar, når Ceres Park lægger græs til et opgør mellem AGF og AaB.