Nul procent chance for Fenger-skifte nu: Vil ikke skabe sig som andre
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Nul procent chance for Fenger-skifte nu: Vil ikke skabe sig som andre

Til sommer bliver Mads Fenger Hammarby-spiller, men heller ikke før. Både han, Randers FC og den svenske klub er indforstået med, at han ikke bliver købt fri før tid.

Mads Fenger kom til Randers FC som en - med klubbens egne ord - lidt kvabset ynglingespiller, og siden er han steget i graderne til nu at være anfører. Men til sommer forlader 26-årige Fenger klubben, han har spillet for hele sin professionelle karriere.

Han har således skrevet kontrakt med Hammarby i Sverige, som han tiltråder hos efter sæsonen. Og selv om transfervinduet ikke er lukket for Allsvenskan-klubberne, er der ikke stor sandsynlighed for, at han bliver købt fri før tid.

- Det er der nul procent chance for, konstaterer hans mellemmand, Mads Bach Lund, tørt over for tipsbladet.dk.

- Hele Mads’ kontraktpakke og situation i Randers FC gør, at der er ingen sandsynlighed for, at han skifter nu. Mads vil gerne spille foråret færdig i Randers.

Havde chancen budt sig, ville Mads Fenger ikke have været afvisende over for et øjeblikkeligt skifte, men den bød sig aldrig. Parterne blev således først enige, efter tranfervinduet lukkede i Danmark, hvorfor Randers ville have meget svært ved at finde en erstatning, som i givet fald skulle være kontraktfri. 

Derfor bliver anføreren i Kronjylland, og det har han det fint med, siger Mads Bach Lund.

- Det var muligt, hvis Randers ønskede det og fik en erstatning ind, men Mads er indforstået med, at Randers har brug for ham for at blive i top 6. Mads er om nogen klubmand, og han kunne aldrig finde på at skabe sig for at komme væk, som andre har gjort. De skal skilles på god måde, og det vægter højere end et eventuelt skifte før tid, slår agenten fast.

- Hvis du spurgte Hammarby og Jakob Michelsen (cheftræner, red.), ville de sikkert synes, det var fint at få Mads op nu, men der er også noget i økonomi i det. Men det var vigtigt for os at få en afklaring, før Randers starter foråret i aften (mod OB, red.). Mads skal vide, hvor han skal spille fodbold til sommer, så han kan spille foråret uden at bekymre sig.

Når Mads Fenger løber på banen i Odense i aften, bliver det til sin Randers-kamp nummer 250. Dermed er tiden også den rette til at prøve noget nyt, og her passer Hammarby glimrende ind. 

Familien kommer til at bo i Stockholm, og Mads Fenger komme til at spille foran de talrige og lidenskabelige Bajen-fans. 

- Havde Mads været 21 eller 22, havde vi måske kigget anderledes på det, men han er 26 og vil gerne stifte familie. Derudover vil han gerne spille på nye stadioner, få nye indtryk, opleve flere tilskuere på lægterne, prøve en ny by, der måske er større end Randers. Det giver også en anden ballast som familie og mulighed for at udleve den side af drømmen. Der er selvfølgelig også noget, der hedder økonomi, og så kan det sportsligt rigtige også være, om man oplever en fodboldkamp foran 5000 eller 25.000, siger Mads Bach Lund med henvisning til Hammarbys tilskuergennemsnit, der har ligget på 25.000 og 22.000 de to seneste sæsoner.