Syv spørgsmål til Superligaen: Bryder Horsens rædselsstimen i Parken?
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Syv spørgsmål til Superligaen: Bryder Horsens rædselsstimen i Parken?

Syv kampe, syv spørgsmål. Syv svar. Sådan plejer det at være, men med en aflysning er der kun seks spørgsmål i denne uge. Tipsbladet.dk sætter fokus på Superliga-kampene ved at stille et spørgsmål, der skal svar på, til hver kamp.

Slutspillet nærmer sig, og der er fortsat meget at spille om med tre runder igen af grundspillet.

I toppen af landets bedste række har FC København og Brøndby sikret sig en plads i mesterskabsslutspillet, mens Viborg og OB i bunden af Superligaen allerede nu ved, at det ender med slutspil om nedrykning.

Men der er stadig meget på spil - især for klubber som Randers, AaB, SønderjyskE og AC Horsens, der alle realistisk kan tage en placering i top seks. Andre klubber har også forhåbninger om top seks, og så handler det selvfølgelig om at hive så mange point med over til det slutspil, der kommer nærmere og nærmere.

Lad og tage et kig på de vigtigste spørgsmål til 24. runde i Superligaen.

Slår Esbjerg stort hul til Viborg?
Esbjerg fB - Viborg FF, fredag klokken 18.00, TV3 Sport 1

Viborg FF skal takke en AGF-dumhed for, at klubben blev tildelt et straffespark i slutminutterne af opgøret mod Glen Riddersholms mandskab. Søren Frederiksen scorede sikkert, og dermed endte det i en pointdeling mellem de to klubber, der ligger i bunden af Superligaen.

Nu venter endnu et nøgleopgør for Viborg, der ligger sidst i Superligaen og skal til Esbjerg for at møde holdet, der ligger tredjesidst. Med fire point mellem de to klubber er det et opgør, Viborg dårligt har råd til at tabe.

Esbjerg har hentet fire point i to kampe, mens Viborg har hentet to point og har været på hælene i begge kampe. Nu venter et nøgleopgør, hvor Viborg med et nederlag vil være syv point efter Esbjerg og måske seks point efter OB, hvis OB besejrer AaB. Ikke just et drømmescenarie før slutspillet.

Kan FC Midtjylland finde noget stabilitet?
FC Midtjylland - Lyngby BK, fredag klokken 20.15, Canal 9

Endnu et interessant opgør venter mellem Superligaens nummer fire og tre. De to klubber mødes i Herning, og her skal FC Midtjylland forsøge at bygge videre på den sejr, som klubben fik over Randers FC i seneste runde.

Klubben har i denne sæson været for ustabil til at hænge på Brøndby i kampen om andenpladsen, og i stedet ligner det en sæson, hvor FCM er tættere på midterholdene end de egentlige tophold. Skal det billede ændre sig, skal det ske snart, for der bliver færre og færre kampe til at hente Brøndbys forspring på 10 point.

En sejr mod Lyngby vil være en god kickstart på projektet med at hente Brøndby, for Lyngby ligger nummer fire i Superligaen, et point efter FC Midtjylland, og holdet har vist sig at være svært at spille mod og score mod. I foråret har Lyngby ikke lukket mål ind.

Undgår AGF et sammenbrud i slutfasen?
AGF - SønderjyskE, lørdag klokken 16.00, TV3 Sport 1

Indtil videre har AGF blot fået et enkelt point i Superliga-foråret, hvor klubben med rette kunne have haft fire på kontoet i stedet. Men uskarphed i begge felter har kostet for AGF, der nu flirter med den absolutte bund i Superligaen.

Det skal der rettes op på, og når klubben møder SønderjyskE lørdag, er der også en chance for at få tre point mod et hold, der har skiftet træner, har skiftet mange spillere og ikke har fået point i to forårskampe.

AGF er hårdt plaget af afbud, primært i defensiven, og det bliver en udfordring mod SønderjyskE, der indtil videre har skabt mange chancer uden at få dem omsat.

For AGF vil det være tæt på en katastrofe, hvis holdet igen kokser i det - og specielt hvis det sker i slutfasen af opgøret mod SønderjyskE.

Klik videre til side to og få overvejelser om Randers' negative klubrekord, Horsens' rædselstime i Telia Parken og mere