Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - AC Horsens

FC København er forstat uden sejr i Superligaen i 2017. Hiver Ståle Solbakkens mandskab tre point i hus mod Bo Henriksens AC Horsens, der aldrig har fået noget med fra Parken?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Michael Johansen
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckach #sldk

Få spilforslag til kampen - klik her

Holdnyt:

FC København: 
De danske mestre er uden sejr i forårets første to Superliga-kampe efter uafgjort mod Brøndby IF og FC Nordsjælland. Søndag er der jysk modstand til løverne, når AC Horsens gæster den danske hovedstad. Et opgør, hvor Ståle Solbakkens mandskab naturligvis er tårnhøje favoritter.

FC København fik testet reserverne, da holdet onsdag ekspederede B. 93 ud af DBU Pokalen, og for Ståle Solbakken var det en kærkommen lejlighed til at få fordelt ressourcerne i en tid med mange kampe i kalenderen. Kasper Kusk var storspillende i pokalkampen og scorede to mål. Han skyldte også en god præstation efter en skuffende indsats mod FCN i sidste weekend.

Mod FC Nordsjælland indkasserede FCK noget så sjældent som et mål i Superligaen, men forsvaret er stadig FCK's altoverskyggende force, og det bliver uden tvivl vanskeligt for AC Horsens at komme frem til chancer søndag.

FCK må undvære Nicolaj Thomsen og Danny Amankwaa.

AC Horsens:
Den Gule Fare står noteret for et point i foråret, og senest lykkedes det oprykkerne at slide sig til et point hjemme mod OB. Klubbens flamboyante cheftræner, Bo Henriksen, afsonede karantæne i det opgør, men han er tilbage på trænerbænken i Telia Parken.

AC Horsens har i foråret haft en rigtitg dygtig målmand i nyerhvervelsen Steve Clark, og der er næppe nogen tvivl om, at han også kan se frem til en travl arbejdsdag i nationalarenaen søndag. Her skal spillere som Bubacarr Sanneh og Mathias Nielsen også for alvor træde i karakter.

AC Horsens kommer formentlig til København uden Martin Albrechtsen. Den tidligere Brøndby-spiller døjer med en skade, og tidligere på ugen udtalte han til tipsbladet.dk, at han som følge heraf overvejer at stoppe karrieren til sommer.

Karantæne:
FC København: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, "Zanka", Johansson, Augustinsson - Falk, Kvist, Matic, Toutouh - Cornelius, Santander

AC Horsens (4-4-2): Clark - Nymann, Sanneh, Møller, Jespersen - Kryger, O'Brien, Nielsen, Hansson - Bjerregaard, Aabech

Profilen:
AC Horsens-træner Bo Henriksen har i ugens løb kaldt Mathias Nielsen en af Danmarks bedste defensive midtbanespillere, og han har desuden fastslået, at han hellere vil have Nielsen på sit hold end William Kvist. Mod FC København skal Mathias Nielsen for alvor vise, at han kan begå sig mod de bedste spillere i Danmark, når han står over for blandt andre William Kvist.

Vidste du, at..:
FC København og AC Horsens har mødt hinanden ni gange i Parken i Superliga-regi, og det er aldrig lykkedes Den Gule Fare at få point med fra Danmarks nationalarena.

Dom:
FC København besejrede AC Horsens med 2-0 i det første indbyrdes møde i denne sæson, og løverne er store favoritter til søndagens kamp, som også nok skal kaste tre point af sig til de forsvarende mestre. Hvis kampen skal forløbe helt efter Ståle Solbakkens hoved, har FCK etableret en solid føring allerede tidligt i kampen, således nordmanden i anden halvleg kan spare et par spillere med henblik på torsdagens Europa League-brag mod Ajax. AC Horsens vil dog med sikkerhed komme til København med masser af gejst og jagte den minimale chance for point. FC København vinder 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: