Optakt: Celta Vigo - Manchester United
Europa League

Optakt: Celta Vigo - Manchester United

Der er en plads i finalen på spil, når skadesplagede Manchester United rejser til Vigo torsdag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.05
Spillested: Estadio de Balaídos, Vigo
På TV: 6’eren
Hashtag: #celmun #eldk

Holdnyt:
Celta Vigo:
Danskerklubben er inde i en blandet periode, hvor den på den ene side har kvalificeret sig til Europa League-semifinalerne, hvor Manchester United er modstanderen, og på den anden side har tabt fem af de seneste seks ligakampe.

Det kan givetvis forklares med, at Celta Vigo ligger nummer 11 i La Liga uden chance for at kvalificere sig til Europa igen næste år eller risiko for at rykke ned. Europa League er med andre ord det eneste, holdet har tilbage at spille for i denne sæson, hvilket de reservespækkede opstillinger i La Liga bevidner.

I løbet af knockoutfasen har Pione Sisto, Daniel Wass og Andrew Hjulsagers klub sendt Genk, Krasnodar og Shakhtar Donetsk ud af Europa League. Sisto spillede en nøglerolle i kvartfinalen mod Genk, da han scorede i begge opgør mod belgierne.

I semifinalerne mod Manchester United får danske seere formentlig kun mulighed for at se Sisto og Wass, da Hjulsager endnu ikke har været udtaget til Celtas kamptrup i de seks Europa League-kampe, holdet har spillet siden hans januarskifte.

Derudover sidder evigt uheldige Giuseppe Rossi ude med en alvorlig knæskade, mens Carles Planas og Rubén Blanco har været ude på det seneste og er tvivlsomme til den første kamp mod de engelske giganter.

Manchester United:
Ambitionen om at slutte i Premier Leagues top 4 led et alvorligt knæk i søndags, da United kun fik 1-1 hjemme mod Swansea City, og dermed ligner Europa League i stigende grad José Mourinhos bedste chance, hvis han skal føre sit hold i Champions League til næste sæson.

Lykkes United ikke med at komme i top 4, er Europa League-succes altså sidste udvej, hvis denne sæson ikke skal betegnes som en skuffelse for Mourinho og co.

Manchester United har blot tabt to kampe i 2017; i FA Cuppen mod Chelsea og returopgøret i EFL Cuppens semifinaler mod Hull, hvor man gik videre samlet alligevel. At holdet på trods af de få nederlag stadig ikke er længere oppe i tabellen, siger en hel del om de mange uafgjorte kampe, holdet spiller. I marts og april alene blev det til syv af slagsen i alle turneringer, blandt andet de to udebaneopgør i Europa League mod Rostov og Anderlecht.

Op til udebaneopgøret mod Celta Vigo må José Mourinho se bort fra næsten et helt hold. Zlatan Ibrahimovic er færdig for sæsonen, og det samme er Marcos Rojo. I midterforsvaret er Phil Jones og Chris Smalling også skadet, ligesom Eric Bailly måtte udgå søndag mod Swansea. Varigheden er endnu ukendt. Det samme gælder Luke Shaw.

Derudover er Timothy Fosu-Mensah skadet, mens Paul Pogba forventes klar til Celta Vigo-kampen. Marouane Fellainis karantæne gælder kun i hjemlige turneringer, så han er også i spil.

Karantæne:
Celta Vigo: Ingen
Manchester United: Ingen

Bud på startopstillinger:
Celta Vigo (4-3-3): Alvarez – Mallo, Cabral, Fontás, Castro – Hernández, Radoja, Wass – Aspas, Guidetti, Sisto

Manchester United (4-2-3-1): De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Herrera, Carrick – Lingard – Mkhitaryan, Martial – Rashford

Profilen:
Da Iago Aspas var på kontrakt hos Uniteds rivaler Liverpool, blev han aldrig nogen succes, men det har han i den grad været, siden han vendte tilbage til barndomsklubben Celta forrige sommer. I denne sæson har han scoret 24 mål i 44 kampe i alle sæsoner, herunder fem i Europa League. Trods manglende personlig succes i Liverpool prøvede han dog kun at vinde i sine to opgør mod United.

Vidste du, at..:
Der er reelt kun én svensker tilbage i turneringen med mulighed for at spille finale på Friends Arena i Stockholm. Eftersom Zlatan Ibrahimovic er skadet, er John Guidetti ene om at kunne nyde hjemmebanefordel, hvis Celta går videre.

Dom:
Der kan ikke være to meninger om, at Manchester United burde klare sig videre over to opgør mod nummer 11 fra Spanien. Men som de fleste læsere af tipsbladet.dk formentlig er klar over, går det ikke altid, som præsten prædiker.

United er især hæmmet af de store skadesproblemer i midterforsvaret, og hvis ikke Bailly når at blive klar, kan det blive et midterforsvar bestående af Matteo Darmian og Daley Blind. Derudover har holdet gjort uafgjorte mod formodet dårligere modstandere til en specialitet i denne sæson.

Uafgjort på udebane i Europa har dog alle dage været et fint resultat i manager Mourinhos hoved, så 1-1 virker som et sandsynligt resultat. Det går vi med.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: