Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Viborg FF - AC Horsens

Første skridt i retning af enten en ny sæson i Superligaen eller nedrykning bliver taget fredag aften i Viborg. Hvem har de stærkeste nerver og det største mod?

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Slutspil: Playoff - Superliga
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #vffach #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Viborg kunne ikke stille meget op mod AGF i den sidste spillerunde af puljespillet, hvor det blev til et 1-0-nederlag. Det betyder, at Viborg FF er parret med AC Horsens i den første af to playoff-kampe, hvor taberen skal i nedryknings-finalen, mens vinderen skal møde enten AGF eller Esbjerg fB om at klare frisag i forhold til nedrykning. 

Viborg FF vandt ikke en eneste af de tre hjemmekampe i puljespillet, hvor det blev til nederlag mod AGF og uafgjort mod Silkeborg IF og AaB. Det må alt andet lige skabe en vis bekymring hos træner Mølby forud for kampen, der gerne skulle give et godt udgangspunkt for returen i næste uge. For netop hjemmebanen har været alt andet end et fort i gennem hele sæsonen. Kun to sejre er det blevet til i samtlige 18 hjemmekampe i sæsonen. 

For alle klubber er denne slags nedrykningskampe nyt territorium, så det bliver spændende at se, hvordan Viborg-holdet kommer til at reagere. 

Viborg kommer til kampen uden de skadede Christian Sivebæk og Oliver Thychosen. Derudover er Søren Frederiksen ude med karantæne.

AC Horsens:
AC Horsens fik oprejsning i den sidste puljekamp, da holdet ude 2-1 hjemme over Randers FC, der heller ikke havde det store at spille for Men det var en vigtigt sejr for moralen - det er helt sikkert. For AC Horsens har haft et mildest talt tyndt forår, der kun har givet to sejre, tre uafgjorte og seks nederlag i forårets 11 Superliga-kampe. 

Nu gælder det playoff, og det er igen tid til at sætte de bedste spillere på banen efter et par runder, hvor flere profiler eller småskadede spillere har været erstattet af normale reserver. 

AC Horsens har samlet set i sæsonen intet problem haft med at spille på udebane, da man gerne overlader det meste initiativ til hjemmeholdet for så at skyde kontra-pile af sted, når det lader sig gøre.

Specielt i grundspillet gav det ganske fine resultater og kun seks nederlag i 13 udekampe. Men alt det kan være visket væk af hukommelsen fredag aften, for tanken om playoff og frygten for nedrykning kan måske forplante sig på en negativ måde i præstationen.

AC Horsens må formentlig undvære Hallur Hansson, der måtte lade sig udskifte efter bare 14 minutter i kampen mod Randers FC, og så er både Jonas Gemmer og André Bjerregaard i karantæne, hvilket hæmmer Bo Henriksen en smule i forhold til at sætte det bedste hold 

Karantæne:
Viborg FF: Søren Frederiksen
AC Horsens: Jonas Gemmer og André Bjerregaard

Bud på startopstillinger:
Viborg FF(4-4-2): Viitala - Pallesen, Moberg, Reese, Thorsen - Kamper, Jakobsen, Grønning, Park - Deblé, Vatsadze

AC Horsens (4-4-2): Clark - Nymann, Sanneh, Møller, Kortegaard - Kryger, Tshiembe, O´Brien, Mehl - Aabech, Finnbogason

Profilen:
Det er ikke forkert at sige, at Serge Deblé fortsat mangler at stemple for alvor ind i Superligaen som den store måltyv, han var for Viborg i 1. division. I sæsonen 2015/16 scorede han fem gange, og det samme har været tilfældet i denne sæson, hvor alle fem mål kom tilbage i grundspillet. Men hos AC Horsens ved de godt, hvem Serge Deblé er, for tre af de fem scorede mål er netop sat ind i de to kampe, som holdene har spillet i denne sæson. 

Vidste du, at..:
I de to kampe klubberne har haft i denne sæson, har udeholdet trukket sig tilbage med sejren i begge tilfælde. I ottende spillerunde vandt AC Horsens med 4-2 i Viborg, mens det blev til en 2-1-sejr til Viborg i det omvendte opgør i runde 20.

Dom:
Det kan blive en omgang nervøs bold, hvor det meget handler om ikke at indkassere et mål for at holde sig klædt godt på til returen. Men som det er i klassiske playoff-kampe gælder reglen om udebane-mål også i Superliga-strukturen, så får AC Horsens puttet en bold i kassen kan det give klubben en klar fordel til næste uges retur. 

Viborgs hjemmebane-problemer kan komme snigende og være en hæmsko i forhold til at bevæge sig for meget frem på banen, og til syvende og sidst kan kampen ende med, at begge parter stiller sig tilfredse med 0-0. Det bliver gættet herfra. 

Tidligere indbyrdes kampe og form: