Duncan tangerer Superliga-rekord i dramatisk kamp mod Esbjerg

Det holdt hårdt for AGF, der dog slutteligt kunne hive en 3-1-sejr i hus over Esbjerg.

Tipsbladet.dk på Ceres Park

Alt var åbent til returkampen mellem AGF og Esbjerg efter de to hold senest spillede 0-0 på Blue Water Arena.

Derfor kunne man måske have forventet en noget rolig start på kampen, hvor de to hold måske ville se hinanden ad. Det var dog ikke sagen.

Den første store chance faldt nemlig allerede efter 45 minutter. Robin Söder tog et par træk ind i kampen, hvorfra han skød mod det lange hjørne. Svenskerens forsøg ramte dog desværre for ham og for Esbjerg stolpen.

Den fine start på kampen fortsat et minut efter. AGF spillede den velkendte lange bold op i panden på Morten "Duncan" Rasmussen, der headede bolden videre til Kasper Junker, der flot firsttimede bolden i mål. 1-0 til AGF - og så var der pres på Esbjerg.

AGF dominerede kampen i store dele af første halvleg. Store chancer tilfaldt blandt andet Bjørn Sverrisson og målscoreren Kasper Junker, men de to AGF-spilleres forsøg voldede ikke Jeppe Højbjerg de store problemer.

De brændte chancer endte med at være dyre for AGF. Mads Hvilsom kunne nemlig bringe balance i regnskabet, da han headede et fremragende indlæg fra Robin Söder i mål til 1-1.

Dermed skulle AGF frem på banen - og det kom de. I slutningen af halvlegen tilfaldt en stor chance til målscorer Kasper Junker, der var alene med Jeppe Højbjerg, men den tidligere Randers-angriber overplacerede hans forsøg.

Efter pausen fortsatte AGF-dominansen.

Først truede et Elmar Bjarnason-indlæg ved bageste stolpe, inden Bjørn Sverrisson kunne lade Ceres Park bryde ud i et jubelrus med sin scoring til 2-1 efter flot forarbejde fra Martin Spelmann.

Glen Riddersholms tropper skulle herfra forsøge at holde føringen - og til trods for et massivt Esbjerg-pres i de sidste 10 minutter formåede de netop det.

I overtiden fik AGF sågar scoret til 3-1. Morten "Duncan" Rasmussen bragte gæsterne i en komfortabel position og udligner dermed Søren Frederiksens målrekord i Superligaen. De har nu begge to 139.

Dermed bliver det Esbjerg, der skal møde AC Horsens i to kampe, hvor taberen rykker ned i 1. division, mens AGF kan spille sig til overlevelse, hvis de formår at slå Viborg over to kampe.