Video : Tipsbladet
Superliga

Her er sæsonens flophold i Superligaen

Sæsonen er slut for de fleste hold i Superligaen, og det er tid til at gøre status. Tipsbladet.dk giver dig her vores bud på Superligaens flophold.

Sæsonen er forbi for langt de fleste hold i Superligaen, og det er tid til at gøre status. Vinderne skal hyldes, og taberne skal skoses. Det gælder også på den individuelle front, hvor der var både gode og dårlige præstationer i løbet af sæsonen.

Tipsbladet.dk har i den forbindelse samlet de værste individuelle præstationer og sat dem sammen til ét flophold. Nogle af spillerne på holdet har spillet mange minutter uden at kunne finde formen, mens andre har siddet en del på bænken og dermed fået en rolle langt under det, der på forhånd var ventet.

Her er sæsonens flophold i Superligaen - sat op i en 4-4-2-opstilling.

Målmand: Jeppe Højbjerg, Esbjerg fB
Der er ikke mange uger til, at Jeppe Højbjerg skal vogte målet for Danmark under U21-EM, og han kan ikke møde op til slutrunden med ret meget selvtillid fra den forgangne sæson i Esbjerg. Højbjerg er uden tvivl en dygtig målmand, men han har svigtet alt for mange gange for de vestjyske nedrykkere. I slutningen af efteråret mistede Højbjerg da også sin plads til reservekeeper Jonas Jensen.

Højre back: Markus Halsti, FC Midtjylland
I en sæson, hvor der generelt var gode højre back-præstationer i Superligaen, har vi valgt at flytte FC Midtjyllands altmuligmand, Markus Halsti, ud på positionen. For finnen fortjener en plads på flopholdet. Han kom til FC Midtjylland forud for sæsonen, men han har ikke formået at være en afgørende spiller for ulvene. Især mod slutningen af foråret tegnede han sig for mange usikre præstationer i forsvaret.

Central forsvarer: Jores Okore, FC København
Det var ikke ventet, at Okore skulle få en nøglerolle for FC København i denne sæson, men han blev hentet ind som afløser for Mathias "Zanka" Jørgensen til næste sæson. Det kommer dog ikke til at ske. I de kampe, Okore spillede, var han ofte på hælene, og det har været tydeligt, at han langtfra er på samme niveau som "Zanka" og Erik Johansson. Derfor har FCK også allerede meldt ud, at Jores Okore skal væk. Han forlader de danske mestre som en stor skuffelse.

Central forsvarer: Dzhamaldin Khodzhaniyazov, AGF
Det var noget af en lottokupon, da AGF besluttede sig for at hente russeren til klubben, og i kølvandet på denne sæson står det klart, at der var nul rigtige på kuponen. Dzhamaldin Khodzhaniyazov har været rystende usikker i AGF-forsvaret, og han har slet ikke passet ind på holdet. Derfor var der heller ingen spilletid til russeren i de afgørende kampe for AGF sidst på sæsonen, og mon ikke, at Khodzhaniyazov bliver afskibet i sommerens transfervindue.

Venstre back: Gregor Sikosek, Brøndby IF
Sloveneren har kun spillet i Brøndby i fem måneder, men det har været fem rædselsfulde måneder for Sikosek. Venstre back-positionen har været Brøndbys store akilleshæl i sæsonen, og Sikosek har indtil videre ikke lignet en mand, der kan løse problemet. To røde kort i 10 Superliga-kampe er med til at male et godt billede af en skidt halvsæson fra Sikosek.

Højre midtbane: Edison Flores, AaB
Det er ikke så ofte, at nordjyderne betaler en - ud fra deres målestok - høj transfersum for en spiller, men det gjorde Allan Gaarde og co. for Edison Flores. Det var dog ikke meget smæk for skillingen, AaB fik i den første sæson fra peruvianeren. Flores var for det meste småskadet, og når han kom på banen, gjorde han yderst sjældent en forskel. Han skal oppe sig gevaldigt, hvis AaB's investering skal give afkast. 

Central midtbane: Jesper Jørgensen, Esbjerg fB
Det 33-årige klubikon var en af de største skuffelser hos nedrykkerne. På intet tidspunkt formåede Jesper Jørgensen at vise de kvaliteter og de lederegenskaber, der i mange år har gjort ham til en nøglespiller i Esbjerg. Jesper Jørgensen har ikke været den samme, siden han vendte hjem til barndomsklubben i 2015, og han står med et stort ansvar for nedrykningen.

Central midtbane: Rafael van der Vaart, FC Midtjylland
Hvad der startede med store smil og kærlige håndtryk mellem Rafael van der Vaart og FC Midtjylland har udviklet sig til en nærmest trist historie. Den hollandske verdensstjerne har været skadet for det meste, og når han har spillet, har han alt for ofte set afdanket ud. Mod slutningen af sæsonen har Jess Thorup sågar vejet og fundet Rafael van der Vaart for let til at være i startopstillingen, mens sportsdirektør Claus Steinlein udenfor banen har blameret sig med nogle opsigtsvækkende kommentarer om "plejehjem". Ud fra et sportsligt synspunkt kunne det ikke være gået meget værre mellem FC Midtjylland og Rafael van der Vaart.

Venstre midtbane: Casper Sloth, AaB
Hvad er der dog sket med Casper Sloth? Den samme Casper Sloth, som var en stor profil i AGF og tilmed en del af det danske landshold. Det spørgsmål er der med garanti mange, der har stillet sig selv i løbet af sæsonen, og faktum er da også, at Sloth slet ikke ligner den samme spiller mere. Hverken Lars Søndergaard eller Morten Wieghorst så det store lys i Sloth, der derfor kun spillede sporadisk.

Angriber: Bruninho, FC Midtjylland
Når man kan huske, hvor god Bruninho var for FC Nordsjælland, er det utroligt, hvor dårlig han har været for FC Midtjylland. Blot en enkelt gang i sæsonen er brasilianeren startet inde, og det er et tegn på, at Bruninho simpelthen ikke har haft niveauet. I 15 Superliga-kampe for FC Nordsjælland scorede han ni mål - i foreløbig 11 Superliga-kampe for FC Midtjylland har han scoret nul.

Angriber: Anders K. Jacobsen, OB
Der var mange, der satte deres penge på Anders K. Jacobsen som Superliga-topscorer inden sæsonen, og "AK" har da også i tre sæsoner i træk været en stabil målscorer i Danmarks bedste fodboldrække. I denne sæson var OB-angriberen en skygge af sig selv. 31 kampe med to mål til følge er næsten uvirkeligt for Anders K. Jacobsen, der virkede blottet for selvtillid i det meste af sæsonen.