Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

"AK" har visket tavlen ren: Er vendt tilbage med masser af energi

Anders K. Jacobsen har lagt den forfærdelige sæson bag sig. Nu vil han ikke bruge mere krudt på den. Han glæder sig til den kommende sæson med OB.

Sæsonen 16/17 var lige til glemmebogen for Anders K. Jacobsen. OB-angriberen, der har været en notorisk målscorer det meste af karrieren, kunne slet ikke få tingene til at fungere, og i 32 kampe blev det til to mål i Superligaen. At det skulle gå "AK" så ilde, var der næppe nogen, der havde set komme.

Anders K. Jacobsen har fået masser af tæsk for sin sæson, og han har ikke været bleg for at tage imod dem. Ingen har skuffet Anders K. Jacobsen mere end Anders K. Jacobsen. Men nu står en ny sæson for døren, og tiden er inde til at se fremad.

- Ferien faldt på et godt tidspunkt, og det var dejligt lige at komme væk. Jeg ærgrerede mig over det, der var sket i løbet af sæsonen, men det gav mig også en masse positiv energi at komme lidt væk. Derfor er jeg vendt tilbage med friskhed og fornyet energi.

- Tavlen er visket ren nu, og det vigtigste for mig er at ramme en god rytme her i opstarten og føle, at kroppen og spillet hænger sammen. Når sæsonen begynder, er det ligesom, det altid har været for angribere - vi bliver målt på de mål, vi laver. Jeg ved godt, at jeg skal lave nogle flere i denne sæson, siger Anders K. Jacobsen til tipsbladet.dk.

Han forventer ikke mindre af sig selv, fordi tingene gik dårligt i seneste sæson.

- Jeg ved, at den sæson, der står for døren, lige så godt kan blive min bedste i karrieren. Det er svært at forklare alle de små marginaler, der gør, om man som angriber har succes eller ej, siger "AK" og slår fast:

- Derfor har jeg lagt den seneste sæson bag mig og gider ikke rigtig snakke mere om den.

Og dermed ikke et ord mere om rædselssæsonen.

Om et par uger indleder OB en ny sæson og en ny jagt på top seks. I fjor lykkedes det ikke for Kent Nielsens mandskab at snige sig med i mesterskabsspillet, men Anders K. Jacobsen kan sagtens finde grobund for optimisme.

- Vi viste i foråret, at vi er et godt hold, men også et stabilt hold. Det skulle vi selvfølgelig have vist lige fra start, men det lod vente på sig. Organisatorisk var vi rigtige gode, og det skal vi finde frem igen samtidig med, at vi bliver bedre til at score i vores gode perioder i kampene, siger han.

OB har i sommerens transfervindue fået tilgang af Nicklas Helenius, og det betyder, at mange gode angribere skal kæmpe om de to pladser i startopstillingen. Det er en klar styrke for fynboerne.

- Der er skærpet konkurrence i angrebet. Vi har mange gode angribere, og det skal blive spændende at se, hvordan vi udvikler os hver især. Jeg synes, vi alle er dygtige, fastslår Anders K. Jacobsen.

OB drager på træningslejr til Tyskland senere på ugen.