Helenius om mange OB-angribere: Fodbold er et konkurrencemiljø
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Helenius om mange OB-angribere: Fodbold er et konkurrencemiljø

Nicklas Helenius er klar til at kæmpe for spilletiden i OB. I virkeligheden ser han det slet ikke som en kamp.

Det er ikke mange sæsoner siden, at det helt store problem i OB var, at klubben ikke rådede over deciderede angribere. Den sygdom lider OB anno 2017 bestemt ikke af. Cheftræner Kent Nielsen står med et sandt luksusproblem i forhold til angrebspositionerne.

Nicklas Helenius, Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen har alle vist, at de kan score mål i Superligaen, og derudover gjorde Joan Simun Edmundsson det fremragende som angriber for OB i foråret. Desuden kan folk som Yao Dieudonne og Rasmus Jönsson spille helt fremme. Thomas Mikkelsen kommer formentlig ikke i kamp mere for fynboerne.

Kent Nielsen tyer som regel til et to-mands-angreb, og de to skal altså findes blandt primært Anders K. Jacobsen, Rasmus Festersen og Nicklas Helenius. Én af de tre vil blive skuffet hver weekend. Den tilspidsede konkurrence er dog ikke noget, der får nytilkomne Helenius til at brokke sig.

- Der er hård konkurrence, men det er kun med til at udvikle os og gøre os bedre. Så må man være tålmodig en gang imellem – det kan være, at ens konkurrenter har lidt mere tur i den. Sådan er det i fodbold, det er et konkurrencemiljø, og hvis man ikke kan tåle det, så har man valgt den forkerte sport, siger Nicklas Helenius til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Den kamp er jeg klar til at tage op, men jeg ser det egentlig ikke som en kamp. Jeg har det godt med både Festersen og ”AK”, og vi prøver hele tiden at gøre hinanden bedre og rose hinanden. Det skubber én fremad hele tiden, og det kan jeg godt lide at være en del af. 

OB møder FC Nordsjælland i Superliga-premieren.