Lasse Schöne står foran miliepæl
Foto: Dean Mouhtaropoulos/GettyImages
Champions League

Lasse Schöne står foran miliepæl

Ajax spiller sin første sæsonkamp onsdag aften, som samtidig bliver Schönes kamp nummer 200 for klubben.

Når Ajax senere i aften møder Nice på Allianz Riviera, så bliver det den danske midtbanespillers kamp nummer 200 for den hollandske klub.

Selv er Lasse Schöne stolt over at have opnået så mange kampe for den hollandske hovedstadsklub.

- Jeg går ikke så meget op i statistik, men 200 kampe er ikke ingenting. Det er et nummer, som jeg håbede på at opnå, da jeg skiftede fra NEC til Ajax. Jeg er meget glad og stolt over at have spillet så mange kampe for denne smukke klub. Jeg ved ikke hvilken dansker, som har spillet flest kampe for klubben, men jeg må være deroppe af.

Den dansker med flest kampe for Ajax er Søren Lerby, som nåede at optræde 269 gang for den hollandske klub.

Når Lasse Schöne kigger tilbage på sin tid i Ajax, så er han ikke i tvivl om hvilke kampe, som skiller sig særligt ud.

- De kampe, som har betydet mest for mig, er, selvfølgelig Europa League-finalen, mesterskabskampene og pokalfinalerne. Selvom vi tabte de finaler, så bliver minderne hos en. Hyldestkampen for Johan Cruijff var også meget speciel.

Sidste sæson sluttede med Europa League-finalen mod Manchester United, og den nye sæson begynder med kvalifikation til Champions League. I mellemtiden har der været en turbulent opstart, hvor en af klubben unge spillere, Abdelhak Nouri, faldt om under en træningskamp med svære skader til følge.

- Vi skal være klar mod Nice. Vi har en række svære og turbulente uger bag os, men når vi spiller mod Nice, skal vi fokusere på kampen, og hvor vi er nu.

Nice sluttede på en overraskende tredjeplads i sidste sæson Ligue 1, alligevel er det ikke helt nemt, at blive kloge på dem, siger Lasse Schöne.

- Nice sluttede på tredjepladsen. Det er en stor præstation, og de har et rigtig godt hold. De, tror jeg, vil nok gerne spille kampen på tilfældigheder og lurer på kontraangreb. Men vi får at se, måske vil de gå anderledes til værks. Vi ved det ikke. 

Selvom Nice er en svær modstander, at blive klog på, så mener den danske landsholdsspiller ikke, at Ajax skal lave så meget op i deres eget spil.

- Jeg synes, at vi skal fortsætte med det, som vi har gjort de seneste måneder. Vi er godt på vej. Selvom vi ikke vandt alle træningskampene, så blev vi bedre for hver kamp. Hvis vi spiller, som vi kann, så skal vi nok få et resultat.

Kampen mellem Nice og Ajax sparkes i gang kl 20:45.