Bengtsson håber på speciel europæisk aften mod Vardar
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Bengtsson håber på speciel europæisk aften mod Vardar

FC København har brug for al den hjælp, de kan få i returkampen mod FK Vardar. Pierre Bengtsson vil have fansene i ryggen og skabe et resultat, der betyder meget for hele klubben.

Onsdag aften kan FC København indfri en vigtig del af klubbens målsætning for sæsonen. Hvis mestrene slår FK Vardar ud af Champions League-kvalifikationen, er de sikre på at komme i et europæisk gruppespil, som minimum i Europa League.

Det er dog langt fra sikkert, at FCK går videre på Vardars bekostning, efter de makedonske mestre vandt 1-0 på hjemmebane i tirsdags. Det tvinger FCK til at score to gange, hvis de skal stå tilbage som samlede vindere, og backen Pierre Bengtsson har opskriften på succes klar.

- I den første kamp mistede vi for mange bolde i nogle dårlige positioner på banen, og de kom til for mange kontraer. Det skal vi fjerne ved bl.a. at være bedre i vores genpres og bolderobringer, for kontraerne er nogle af deres farligste våben. Og så falder de let på banen, så vi skal også undgå situationer, hvor de kan få for mange standardsituationer på vores halvdel, siger han til klubbens hjemmeside.

Bengtsson, der vendte tilbage til hovedstadsklubben denne sommer efter to et halvt år i tysk og fransk fodbold, sætter sin lid til, at tilskuerne i Parken kan være med til at skabe den slags særlige stemning, som europæiske kampe somme tider byder på.

- Vi har før vist, at vi er stærke i Europa, og med mange fans i ryggen på onsdag, så håber jeg, at vi kan gøre det til en af de helt specielle aftener i Telia Parken. Det vil selvfølgelig betyde rigtig meget, at vi går videre til Champions League-playoff, både for mig selv, holdet, klubben og fansene, siger han.

Sæsonen hidtil har været en blandt en af slagsen for Bengtsson og resten af FCK-mandskabet, der har vundet to, tabt to og spillet to kampe uafgjort i alle turneringer. 

Der er kickoff mod Vardar onsdag klokken 20.