Optakt: FC Helsingør - FC Midtjylland
Superliga

Optakt: FC Helsingør - FC Midtjylland

Oprykkerne fra Helsingør møder medaljefavoritterne fra FC Midtjylland. Kan Helsingør levere en ny overraskelse?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Helsingør Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #FCHFCM #sldk

Holdnyt:

FC Helsingør:
De skulle vente til tredje runde af Superligaen, før det første point tikkede ind på Superliga-kontoen for oprykkerklubben. Helsingør tog ikke bare ét point i udekampen mod SønderjyskE, men endte faktisk med at vinde opgøret i Haderslev og kan dermed for alvor sige, at klubben er kommet i gang i landets bedste række.

Mads Aaquist blev den store helt mod SønderjyskE, da han scorede begge mål, og meget af det offensive spil hviler på midtbanespilleren, der har vist sig som et stærk kort for Christian Lønstrups mandskab.

Både Johannes Ritter og Pierre Larsen er tilbage for Helsingør, der dog er uden både Jonas Henriksen og Daniel Jørgensen, som er ude med skader. Nyindkøbet Daniel Stückler vurderes ikke til at være helt i form til SL-fodbold endnu og er derfor heller ikke med mod FC Midtjylland.

FC Midtjylland:
Jess Thorups mandskab har rystet en dårlig start med et nederlag på 0-4 i Brøndby af sig, og nu kan klubben tage den tredje Superliga-sejr på stribe, når et møde med Helsingør venter.

Der er fra trænerens side blevet roteret en del, og det er nok heller ikke utænkeligt, at han gør det igen - specielt med tanke på at FCM spillede en mentalt hård kamp mod polske Arka Gdynia.

Jess Thorups mandskab fik vendt 0-1 og et farvel til 2-1 og avancement takket være først et selvmål og derefter et mål i tillægstiden fra Alexander Sørloths side.

Rasmus Nicolaisen er ude med en skade, mens Rafael van der Vaart og Martin Pusic begge spillede reserveholdsfodbold mandag mod Kjellerup og var ikke i truppen mod Arka Gdynia. De ser derfor ikke ud til at stå først for i køen til spilletid. Van der Vaart er igen på vej tilbage fra en skade. 

Både Kristian Riis og Andre Rømer er tilbage i truppen, mens Mikkel Duelund sidder over til opgøret. 

Karantæne:
FC Helsingør: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Helsingør (3-4-1-2): Bruhn - Henriksen, Holm, Fisch - Olsen, Køhler, Basse, Bay - Aaquist - Riel, Holst

FC Midtjylland (4-1-4-1): Hansen - Nissen, Hansen, Korcsmar, Novak - Sparv - Hassan, Poulsen, Drachmann, Borring - Onuachu

Profilen:
Ricki Olsen, der er søn af tidligere EM-vinder Lars Olsen, har fået en ny chance i Superligaen sammen med FC Helsingør. Han er suverænt den spiller på Helsingør-holdet, der har mest Superliga-erfaring med 50 Superliga-kampe - de 48 opnåede han for Randers FC, som han senest spillede Superliga for i efteråret 2010. De 50 Superliga-kampe er 21 flere end spilleren i truppen med næstmest Superliga-erfaring. Det er Christian "TK" Køhler.

Vidste du, at...:
Mens FC Helsingør i sidste runde af Superligaen fik klubbens første sejr nogensinde i landets bedste række, fik FC Midtjylland Superliga-sejr nummer 262 med 2-1 hjemme over Randers. Forskellen på erfaringen er med andre ord stor.

Dom:
I sidste sæson var det sådan en kamp, som FC Midtjylland kunne finde på at dumme sig i.

Denne gang skal Jess Thorups mandskab vise, at det er nået længere end i fjor, og det skal ske med en sejr ude over Helsingør.

Selv om Helsingør spiller god og positiv fodbold, kommer klubben på prøve mod FC Midtjylland, der kommer med masser af erfaring og fysik.

Hvis FCM for alvor skal true i den absolutte top i denne sæson, kræver det tre point ude mod Helsingør, og det forventer vi også, at Jess Thorups mandskab formår at få med hjem til Herning og Ikast. Måske lykkes det endda at holde nullet, nu hvor defensiven har spillet flere og flere kampe sammen.

2-0 til FC Midtjylland er buddet herfra.

Få odds 2,40 på 2-tallet (handicap 1-0) og odds 8,75 på resultatet 0-2 hos bwin

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: