Kvist efter den kiksede CL-kvalifikation: Det gør ondt
Foto: Getty Images
Champions League

Kvist efter den kiksede CL-kvalifikation: Det gør ondt

William Kvist peger på manglende marginaler som forklaring på, hvorfor FC København ikke kom med i Champions Leagues gruppespil i denne sæson.

FC København lykkedes ikke at kvalificere sig til Champions Leagues gruppespil i denne sæson, da de tabte på udebanemål efter samlet 2-2 mod Qarabag. Dermed må holdet i stedet tage til takke med Europa League i denne sæson.

Efter kampen var FCK-anfører William Kvist naturligvis ikke i sit bedste humør, men peger på, at de blot var marginaler, der manglede for FCK i kampen. Det gjorde han i et interview umiddelbart efter kampen med TV3+.

- Det er meget skuffende, selvfølgelig. Det er en tom fornemmelse at være så tæt på og egentlig følge gameplanen ret godt her - og kun tabe på udebanemål. De har kun ét reelt skud og scorer på dét. Det er marginaler i fodbold, og lige nu gør det ondt, siger Kvist. 

I udekampen mod Qarabag blev det til et nederlag på 0-1, og det var en kamp, hvor FC København manglende udebanemål blev afgørende. Det forholdte Kvist sig også til.

- Det er klart, at vi gerne ville have skabt mere (i udekampen red.). Man kan sige, at det lidt har været vores tid de sidste uger og måneder, at vi ikke altid får skabt nok. Det er en del af gamet, og måske en af de marginaler, der gør, at vi ikke - fortjent - går helt til Champions League. Det er marginaler, der gør det, og det er lidt ærgerligt, at vi i det sidste kvarter får lagt endnu mere tryg på og skabt endnu flere chancer. Qarabag har fortjent at gå videre. Sådan er det, lyder det fra FCK-anføreren.

Endelig peger han også på, at FC København for tiden er under opbygning, og at der nok havde været større sandsynlighed for at gå videre, hvis det ikke var sådan.