Eks-præsidentkandidat indsender mistillidsvotum til Barcelona-bestyrelsen
Foto: Getty Images
La Liga

Eks-præsidentkandidat indsender mistillidsvotum til Barcelona-bestyrelsen

Der er kaos i Barcelona, og nu prøver en tidligere præsidentkandidat at vælte hele bestyrelsen.

Det ville være synd at sige, at der ikke har været drama i FC Barcelona henover denne sommer. Først har holdet set en af deres stjerner i form af Neymar forlade klubben, og på banen har man tabt Super Cuppen til Real Madrid.

Her mener mange, at det særligt er bestyrelsen i FC Barcelona, der står med det tunge ansvar. Det har Agusti Benedito reageret på fredag, hvor han har indgivet et mistillidsvotum mod den siddende bestyrelse, der har klubpræsident Josep Maria Bartomeu i spidsen.

Nu venter der et stort arbejde for Benedito, som skal finde mellem 16.000 og 18.000 underskrifter fra klubmedlemmer af FC Barcelona. Antallet er nemlig ikke slået helt fast, men det skal gerne ligge på 15 procent af medlemstallet.

Det er dog ikke noget, som Benedito tager så tungt. Han udtaler nemlig ifølge den Barcelona-baserede sportsavis Sport, at han regner med, at han kan få op mod 50.000 underskrifter fra folk, som er enige med ham i, at der skal en ny bestyrelse til.

Hvis det lykkes for ham, så skal klubben lave en medlemsafstemning, som kan ende med at bestyrelsen må gå af. Her skal der være to tredjedele af stemmerne imod den siddende bestyrelse.

Efterfølgende har Benedito, der har selv tidligere stillet op i præsidentvalget i 2010 og i 2015, modtaget støtte fra den tidligere Barcelona-stjerne Xavi, der peger på, at man har handlet helt skævti.